Petitchef

Dulceata de capsuni

Desert
6 porții
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Curatam capsunile de codite si le spalam foarte bine. Punem intr-un vas cate un strat de capsuni si cate un strat de zahar pana terminam ingredientele.
  • Nu puneti mai mult de 2 kg intr-o cratita pentru ca se umfla. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar. Lasam vreo cateva ore pana se topeste tot zaharul. Se pune la foc mic sa fiarba.
  • Daca aveti o placa de fonta, ar fi bine sa o folositi, sa puneti oala pe ea cand fierbe, asa sunteti siguri ca nu se lipeste dulceata. Sigur o sa faca spuma si aceasta trebuie stransa. Cand credeti ca este gata, stingem focul si adaugam o lingurita de sare de lamaie.
  • Testul ca este gata cand punem un pic de dulceata pe o farfurie si aceasta curge mai greu cand o inclinam. Punem in borcane spalate bine si uscate. Ca sa fim siguri ca ne tine ani buni punem borcanele si le fierbem in bain-marie. La 2 kg de capsuni va ies in jur de 6 borcanele de 400 g.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Empanadillas cu dulceață
Empanadillas cu dulceață
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Layer cake cu capsune
Layer cake cu capsune
10 porții
1 h 43 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tapenade
Tapenade
4 porții
5 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează