Petitchef

Dulceață de trandafiri

Desert
8 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se aleg trandafiri frumoși care să nu fie ofiliți.
    Dulceața se poate face doar dintr-un anumit soi, ei arătând cam așa:

    Se aleg petalele una câte una, după care se vântură pentru a nu rămâne praf galben printre ele.
    Se freacă petalele cu sarea de lămâie foarte ușor fără să se rupă și se lasă peste noapte la frigider.
    A doua zi ar trebui să arate am așa:

    Într-un ceaun sau tuci fierbem apa cu zahărul pentru câteva minute până obținem un sirop legat.
    Adăugăm petalele de trandafir și amestecăm bine.
    Se lasă să fiarbă până se leagă din nou.
    Înainte de a opri focul adăugăm zeama de la 1/2 lămâie și amestecăm bine.
    Se lasă să se răcească, după care se pune în borcane spălate și uscate bine.
    Borcanele se fierb în bain-marie.
    La cantitățile de mai sus vă ies 3 borcane a 400 g fiecare.
    Servim ca atare cu un pahar de apă (sau o cafeluță) sau pe păine prăjită cu sau fără unt.


Poze

Dulceață de trandafiri
Dulceață de trandafiri - poza 2
Dulceață de trandafiri - poza 3

Întrebări:




Comentarii (16):

18/09/2013

Multumim pentru reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/09/2013

E meravigliosa. A il profumo de la mia infanzia.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/06/2013

Fff buna si delicioasz

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
neli, 13/08/2017

Multumim

(0) (0) Abuz
flechner_w2013
flechner_w2013, 18/09/2013

Cea mai buna dulceata din lume

(0) (0) Abuz
18/09/2013

Desi am mancat destul de rar aceasta delicata dulceata ,frumos mirositoare si deosebit de gustoasa ,mi-ar place sa o pot face dar desi posed trandafiri ,nu am din cei speciali de dulceata.

(0) (0) Abuz
18/09/2013

Trandafirii sunt din specia trandafirul de demasc (damascena) pentru ca sunt mai productivi si f.parfumati. Se extrag petalele din bulbul sau si se taie capetele albe pentru ca sunt amari si pentru ca diminuiaza culoarea dulcetei. Se poate face dulceata din toate tipurile de trandafiri cu conditia sa fie si f.parfumati. Dupa fierbere se pune direct in borcare uscate se pun si capacele ca asa se sterilizeaza singure.

(0) (0) Abuz
18/09/2013

Am dat binisor nu pentru ca reteta ar avea o problema ,ci pentru ca, in aceasta perioada, nu se mai gasesc astfel de trandafiri pentru dulceata.Consider ca este bine sa gasim retete cu produse de sezon.Asa consider eu.

(0) (0) Abuz
18/09/2013

Excelent !

(0) (0) Abuz
18/09/2013

Perfect!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Empanadillas cu dulceață
Empanadillas cu dulceață
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba
10 porții
1 oră
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Salsa mexicana pico de gallo si tortillas chips
Salsa mexicana pico de gallo si tortillas chips
4 porții
37 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Apa de trandafiri Apa de trandafiri Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează