Petitchef

Dulceață de trandafiri

Desert
8 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
250 g petale de trandafiri,

1 kg zahăr,

3 pahare apă,

1 linguriță sare de lămâie,

zeama de la 1/2 lămâie.

Preparare

  • Se aleg trandafiri frumoși care să nu fie ofiliți.
    Dulceața se poate face doar dintr-un anumit soi, ei arătând cam așa:

    Se aleg petalele una câte una, după care se vântură pentru a nu rămâne praf galben printre ele.
    Se freacă petalele cu sarea de lămâie foarte ușor fără să se rupă și se lasă peste noapte la frigider.
    A doua zi ar trebui să arate am așa:

    Într-un ceaun sau tuci fierbem apa cu zahărul pentru câteva minute până obținem un sirop legat.
    Adăugăm petalele de trandafir și amestecăm bine.
    Se lasă să fiarbă până se leagă din nou.
    Înainte de a opri focul adăugăm zeama de la 1/2 lămâie și amestecăm bine.
    Se lasă să se răcească, după care se pune în borcane spălate și uscate bine.
    Borcanele se fierb în bain-marie.
    La cantitățile de mai sus vă ies 3 borcane a 400 g fiecare.
    Servim ca atare cu un pahar de apă (sau o cafeluță) sau pe păine prăjită cu sau fără unt.

Poze

Dulceață de trandafiri, poza 1Dulceață de trandafiri, poza 2Dulceață de trandafiri, poza 3


Comentarii (16):

18/09/2013

Multumim pentru reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/09/2013

E meravigliosa. A il profumo de la mia infanzia.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/06/2013

Fff buna si delicioasz

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
neli, 13/08/2017

Multumim

(0) (0) Abuz
flechner_w2013
flechner_w2013, 18/09/2013

Cea mai buna dulceata din lume

(0) (0) Abuz
18/09/2013

Desi am mancat destul de rar aceasta delicata dulceata ,frumos mirositoare si deosebit de gustoasa ,mi-ar place sa o pot face dar desi posed trandafiri ,nu am din cei speciali de dulceata.

(0) (0) Abuz
18/09/2013

Trandafirii sunt din specia trandafirul de demasc (damascena) pentru ca sunt mai productivi si f.parfumati. Se extrag petalele din bulbul sau si se taie capetele albe pentru ca sunt amari si pentru ca diminuiaza culoarea dulcetei. Se poate face dulceata din toate tipurile de trandafiri cu conditia sa fie si f.parfumati. Dupa fierbere se pune direct in borcare uscate se pun si capacele ca asa se sterilizeaza singure.

(0) (0) Abuz
18/09/2013

Am dat binisor nu pentru ca reteta ar avea o problema ,ci pentru ca, in aceasta perioada, nu se mai gasesc astfel de trandafiri pentru dulceata.Consider ca este bine sa gasim retete cu produse de sezon.Asa consider eu.

(0) (0) Abuz
18/09/2013

Excelent !

(0) (0) Abuz
18/09/2013

Perfect!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata de trandafiri
Dulceata de trandafiri
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Dulceață de nuci verzi - varianta albă
Dulceață de nuci verzi - varianta albă
8 porții
3 ore
Dificil
4.6 / 5
Rețetă Dulceata gutui
Dulceata gutui
3 porții
1h30m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Gris cu lapte si sirop de brad
Gris cu lapte si sirop de brad
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
3.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Apa de trandafiriApa de trandafiri

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: