Petitchef

Dulceata de rubarba si capsuni

Desert
4 porții
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Asa sa incepem cu dulceata noastra. Spalati bine tijele de rubarba si taiati partea de suc unde au fost taiate frunzele. Si cealalta parte o taiem. Luam fiecare tija si le taiem feliute potrivite. Imi place culoarea asta de roz cu punctulete.
  • Capsunile le trecem rapid printr-un jet de apa rece si le lasam la scurs. Ale mele au fost din gradina, mici si aromate. Dupa ce s-au scurs de apa le taiem in doua daca sunt micute si daca sunt mari in felii.
  • Adaugam rubarba si capsunile in oala in care fierbem dulceata, turnam zaharul si sucul proaspat de lamaie. Amestecam sa-si lase fructele zeama. In cava minute si-au lasat suc si zaharul se topise de tot.
  • Asezam oala pe foc, la mic, si lasam sa fiarba. Nu amestecati cu lingura in dulceata, este regula pentru toate felurile de dulceata sa nu se amestece, asa stiu de la mamaia si ma conformez :P. Doar miscati oala.
  • In circa 20 de minute dulceata este gata. Stiti deja cum va dati seama, daca siropul se ingheaga pe farfurie, dulceata e gata.


Poze

Dulceata de rubarba si capsuni
Dulceata de rubarba si capsuni - poza 2
Dulceata de rubarba si capsuni - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

19/06/2015

Eu stiu sigur ca la unele fructe trebuie neaparat amestecat permanent pentru a evita prinderea de fundul cratitei si implicit afumarea dulcetii.Daca doamna cunoaste o metoda sigura de a evita prinderea trebuie musai patentata ! In plus nu se precizeaza nimic despre modul de conservare a produsului finit, adica penerea la borcan, punerea la racit etc.

(0) (0) Abuz
01/06/2015

Super

(0) (0) Abuz
01/07/2014

Stimabila doamna,
Am descoperit prin dvs.excelenta dulceata de rubarba.Am mers la Kauflland si am avut norocul sa gasesc rubarba (timpul ei de recoltare s-a incheiat).Am vrut sa urmez intocmai pasii retetei, avand in vedere ca toate retetele facute dupa Petitchef mi-au iesit; m-am lovit de urmatoarea problema. Fiind si eu o iubitoare de bucatareala, am observat ca rubarba trebuie curatata. Cu un cutit taiam partea unde cresc mustatile, si in continuare se desprindeau fasii, care mergeau pana la capatul celalalt al tijei. INTREBUARE : dvs ati curatat rubarba ?

(0) (0) Abuz
29/04/2013

Super tare.kaufland zici?

(0) (0) Abuz
25/06/2011

F.f. buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba
10 porții
1 oră
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Empanadillas cu dulceață
Empanadillas cu dulceață
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Layer cake cu capsune
Layer cake cu capsune
10 porții
1 h 43 m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează