Petitchef

Dulceata de pere

Desert
2 porții
50 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
1 kg pere

700 g zahar

zeama de la o lamaie

Preparare

  • Perele spalate se curata de coaja in cazul meu si se taie in doua pentru a se scoate samburi.
    Cum taiem feliute, cubulete perele cum vrea fiecare se pun in oala si se pensuleaza cu zeama de lamaie si se pune zahar.
  • Se feliaza perele si se pensuleaza cu lamaie iar ultimul strat trebuie sa ramana de zahar, se lasa peste noapte sa se topeasca bine zaharul, vor lasa destula zeama mai ales in cazul meu ca perele au fost foarte dulci si foarte zemoase.
  • A doua zi se pun la fiert la foc potrivit 45 minute, in care se amesteca sa nu se lipeasca, iar un sfert de ora se da focul mai puternic.
  • Se pune in borcane cat este fierbinte si se intorc cu capul in jos 10-15 minute.


Comentarii (11):

17/10/2013

Super

(0) (0) Abuz
17/10/2013

Super reteta

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
17/10/2013

Bunn

(0) (0) Abuz
15/10/2013

Treaba simpla si sper ca si buna. nu am facut inca dar maine....

(0) (0) Abuz
16/09/2013

Frumos si mama face ^_^

(0) (0) Abuz
13/09/2013

Foarte buna!

(0) (0) Abuz
11/07/2013

O INCERC SI EU !! SPER SA-MI IASA !!

(0) (0) Abuz
30/08/2012

ESTE O RETETA F BUNA.AM FACUT SI EU ANUL ACESTA

(0) (0) Abuz
15/08/2012

Cred ca este o retete foarte o sa o incerc si eu !

(0) (0) Abuz
29/09/2011

Super reteta.chiar mi-ar fi parut rau daca nu o incercam

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ce trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: