Petitchef

Cornulete cu gem

Altele
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
500 g faina

100 - 130 ml bors

200 ml ulei

50 g nuci

100 g dulceata sau magiun

1 lingurita drojdie uscata

1 lingurita zahar

esenta de lamaie

un praf de sare

Preparare

  • Desi pe drojdia uscata scrie ca nu se dizolva, cum spuneam si mai demult, nu mi se pare ca aluatul creste cu ea uscata, asa ca pregatim o maia din drojdie, zahar, putina apa calduta si putina faina, ca aici.Cat timp creste maiaua, pregatim umplultura. Pentru ca dulceata pe care am folosit-o nu era suficient de tare, a tocatnucile marunt si le-a amestecat cu dulceata.
  • Daca aveti magiun sau o dulceata mai uscata, nu e nevoie sa folositi nucile. Punem faina intr-un vas incapator, adaugam uleiul, borsul, un praf de sare, maia si amestecam pana obtinem un aluat elastic. Daca e nevoie mai adaugam putin bors sau putina faina, ca sa aiba o consistenta potrivita, nici prea moale, dar nici sa nu se crape. Adaugam si esenta de lamaie si framantam cateva minute, dupa care acoperim vasul si il lasam 10 minute la frigider.
  • Pentru ca mi s-a parut mult aluat, l-a a impartit in 2 si fiecare parte a intins-o intr-o foaie destul de subtire pe o suprafata presarata cu faina. In functie de cat de rotunda va iese foaia de aluat, puteti sa taiati triunghiuri, sau sa le mai "corectati" pe la capete, cum se vede in poza, iar resturile de aluat se refolosesc.
  • La foaia care a iesit rotunda, nu i-a mai facut poza dar se poate, cu putina atentie. Asezam umplutura la baza triunghiurilor si le rulam de la baza spre varf. In tava cu hartie de copt punem cornuletele si le coacem cam 30 de minute la foc mic-mediu , pana se rumenesc.
  • Un helpful tip este sa dati la rece aluatul ramas cat timp pregatiti un rand de cornulete, la fel si cornuletele infasurate, ar fi bine sa nu le tineti langa aragaz, cat timp faceti transa a doua.
  • Din cauza uleiului, aluatul devine mai moale si e mai dificil de lucrat cu el. Pudram cornuletele cu zahar pudra si consideram ca au cam 440 calorii la 100 de grame, dar cate un cornulet , are "doar" 200 de calorii.

Poze

Cornulete cu Gem, poza 1
Cornulete cu Gem, poza 2
Cornulete cu Gem, poza 3
Cornulete cu Gem, poza 4

Întrebări:




Comentarii (27):

28/08/2014

Azi am facut! Excelente au iesit! Multumiri nenumaratel

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/02/2014

Foarte bune!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/12/2013

Fosrte frumoasa si simpla reteta multumesc mult.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/11/2013

Super bune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/01/2014

E bun

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Supe ni-au placut!:)

(0) (0) Abuz
15/12/2013

Extrem de buna

(0) (0) Abuz
05/12/2013

Superba

(0) (0) Abuz
30/11/2013

Sunt extrem de bune bune

(0) (0) Abuz
18/11/2013

Bravo

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cornulete cu nuca si gem gargarita reloaded
Cornulete cu nuca si gem "gargarita reloaded"
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Cornulete umplute cu gem (cu bors)
Cornulete umplute cu gem (cu bors)
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
15 porții
45 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Gem de caise - Petitchef
Gem de caise - Petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.