Petitchef

Pere caramelizate

Desert
2 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2

50 g zahar

50 g unt

sucul de la o lamaie

scortisoara

Preparare

  • Perele se curata de coaja si se taie in 3. Se scot cotoarele. Se stropesc cu zeama de lamaie.
  • Intr-o tigaie punem untul la topit impreuna cu zaharul. Adaugam perele, cu tot cu zeama si lasam la fiert, la foc mic. Presaram si scortisoara.
  • Cu o paleta le intoarcem pe ambele parti, din cand in cand, pana scade sosul si incepe sa se caramelizeze.
    Servit cu cate o portie de gauffre cu cacao si cu frisca.

Poze

Pere caramelizate, poza 1
Pere caramelizate, poza 2
Pere caramelizate, poza 3
Pere caramelizate, poza 4

Întrebări:




Comentarii:

sara2012, 08/04/2012

Super bune!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pere cu zahar si otet
Pere cu zahar si otet
5 porții
15 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pere in aluat de foietaj
Pere in aluat de foietaj
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pere inmuiate in sos de scortisoara si lapte de capra
Pere inmuiate in sos de scortisoara si lapte de capra
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau Tarta Bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau Tarta Bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Frangipane cu pere
Frangipane cu pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.