Petitchef

Pere caramelizate

Desert
2 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2

50 g zahar

50 g unt

sucul de la o lamaie

scortisoara

Preparare

  • Perele se curata de coaja si se taie in 3. Se scot cotoarele. Se stropesc cu zeama de lamaie.
  • Intr-o tigaie punem untul la topit impreuna cu zaharul. Adaugam perele, cu tot cu zeama si lasam la fiert, la foc mic. Presaram si scortisoara.
  • Cu o paleta le intoarcem pe ambele parti, din cand in cand, pana scade sosul si incepe sa se caramelizeze.
    Servit cu cate o portie de gauffre cu cacao si cu frisca.

Poze

Pere caramelizate, poza 1Pere caramelizate, poza 2Pere caramelizate, poza 3Pere caramelizate, poza 4



Comentarii:

sara2012, 08/04/2012

Super bune!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Frangipane cu pere
Frangipane cu pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pere in lava de ciocolata
Pere in lava de ciocolata
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pere in sos de ciocolata
Pere in sos de ciocolata
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pere in aluat de foietaj
Pere in aluat de foietaj
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ce trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: