Petitchef

Dulceata din fructe de aronia

Desert
4 porții
6 ore
3 ore
Foarte ușor
Fructele de aronia se pot folosi şi la prăjituri, se pot prepara şi gemuri sau dulceţuri din ele. Din fructe se extrage un pigment puternic care este folosit în industria alimentară.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg fructe de aronia

800 g zahar (sau miere de albine)


1 baton de scortisoara

Preparare

  • Se spală fructele, se înlătură frunzele şi coditele şi pun într-un vas în straturi alternative cu zahărul sau mierea.
  • Se lasă vasul acoperit până a doua zi, apoi se adaugă o cană de apă, scorţişoara şi se fierbe la foc potrivit până când fructele se înmoaie şi siro¬pul se leagă bine.
  • Se adaugă zeama de lămâie şi se amestecă şi se lasă să mai fiarbă 10 minute, apoi se ia vasul de pe foc şi se toarnă dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate.


Comentarii:

Ana, 26/09/2018

Maine vreau sa incerc reteta de dulceata. Pare a fi f buna ... Multumesc .....................

(0) (0) Abuz
cnstantin, 12/12/2016

Bun bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseSalata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!10 fructe exotice pe care trebuie sa le gustati10 fructe exotice pe care trebuie sa le gustati

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: