Dulceata din fructe de aronia

(3.12/5 - 17 voturi)
1 comentariu

Fructele de aronia se pot folosi şi la prăjituri, se pot prepara şi gemuri sau dulceţuri din ele. Din fructe se extrage un pigment puternic care este folosit în industria alimentară.

Ingrediente:

1 kg fructe de aronia
800 g zahar (sau miere de albine)
1 lamaie
1 baton de scortisoara

Preparare:

Etapa 1:

Se spală fructele, se înlătură frunzele şi coditele şi pun într-un vas în straturi alternative cu zahărul sau mierea.

Etapa 2:

Se lasă vasul acoperit până a doua zi, apoi se adaugă o cană de apă, scorţişoara şi se fierbe la foc potrivit până când fructele se înmoaie şi siro¬pul se leagă bine.

Etapa 3:

Se adaugă zeama de lămâie şi se amestecă şi se lasă să mai fiarbă 10 minute, apoi se ia vasul de pe foc şi se toarnă dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5cnstantin
Postat 12/12/2016, 10:37

Bun bun

(0) (0) Abuz

Întrebări:


Video sugerat




Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaAmericane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale