Petitchef

Pere in aluat de foietaj

Desert
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1L apa

1.5 cups zahar

0.5 cup miere

arome dupa gust: scortisoara, cuisoare, anason s-telat etc

suc de la o jumatate de lamaie

200g aluat foietat gata preparat taiat fasii de 8mm latime

Preparare

  • Apa cu zaharul, miere, sucul de lamaie si aromele se amesteca si se pun la fiert cand da in clocot se da focul incet si se adauga perele perele se fierb pana ce cutitul intra cu usurinta-n ele se scot perele din lichid si se lasa la racit.
  • Din lichidul in care in care au fiert se pastreaza cca 250-300ml, lichid care se va mai lasa pe foc pana capata consistenta unui sirop.
  • Cand perele s-au racit, le umezim putin cu siropul care s-a scurs in farfurie si bobinam fasiile de aluat de foietaj in jurul lor, incepand de jos in sus.
  • Capatul fiecarei fasii se ascunde in aluat se coc in cuptorul incins in prealabil la 410F pana se rumeneste aluatul, in jur de 30 de minute insa nu am cronometrat f exact.
  • Perele se servesc stropite cu siropul cu miere si o lingura de inghetata de vanilie sa le tina de urat.
  • taina:
    Daca incercati reteta, v-as sugera sa taiati putin din baza, in asa fel incat para sa stea drept fara efort. Puteti proteja coditele perelor daca le infasurati in folie de aluminiu.
  • Aluatul sa fie foarte rece, lasati-l in frigider pana sunteti gata de bobinat.


Comentarii (11):

12/10/2013

Naspa!!! :P

(0) (0) Abuz
07/09/2013

Foarte buna savuroasa

(0) (0) Abuz
16/08/2013

Pare un deliciu maine probez

(0) (0) Abuz
10/04/2013

Reteta pe cat de simpla pe atat de ....delicioasa

(0) (0) Abuz
25/02/2013

Foarte buna , insa ceva mai trebuie.Incercati si voi si ziceti ce mai trebuie!

(0) (0) Abuz
06/11/2012

A iesit exact ca in poze...

(0) (0) Abuz
27/10/2012

Extrem de fotogenic

(0) (0) Abuz
19/06/2012

Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
08/06/2012

Am facut si eu si a iesit excelent bravo...

(0) (0) Abuz
17/03/2012

Excelent

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ce trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: