Petitchef

Prajitura cu cocos si ciocolata

Desert
4 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Blat:

5 oua,

1 si 1/2 pahar zahar,

3 linguri de cacao,

3 linguri de faina,

esenta rom,

200 g cocos macinat.


Glazura:

200 ml frisca lichida,

160 g ciocolata,

o nuca unt.

Preparare

  • Se unge o tava de 25-30 cm cu putin unt si se tapeteaza cu faina sau folosim pergament si-l ungem putin cu ulei.
    Int-un bol se freaca galbenusurile cu 3/4 pahar zahar, dupa care se adauga esenta, cacao si faina. Se toarna in tava.
  • Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, apoi se incorporeaza usor nuca de cocos. Se pune peste compozitia de cacao. Se da la cuptor la 180 de grade, incalzit dinainte pentru 30-40 de minute sau pana cand scobitoarea infipta in prajitura iese uscata.
  • Se pune intr-o cratita pe foc mediu smantana pentru frisca si ciocolata bucatele si se amesteca pana cand ciocolata se topeste, fara ca smantana sa fiarba se adauga untul si se incorporeaza in crema. Se lasa putin crema sa se raceasca si se unge prajitura deasupra chiar daca crema pare prea moale cand se raceste se strange complet. Iese o prajitura delicioasa si este si aspectuoasa.

Poze

Prajitura cu cocos si ciocolata, poza 1
Prajitura cu cocos si ciocolata, poza 2
Prajitura cu cocos si ciocolata, poza 3
Prajitura cu cocos si ciocolata, poza 4
Prajitura cu cocos si ciocolata, poza 5
Prajitura cu cocos si ciocolata, poza 6
Prajitura cu cocos si ciocolata, poza 7
Prajitura cu cocos si ciocolata, poza 8
Prajitura cu cocos si ciocolata, poza 9

Întrebări:




Comentarii (17):

29/12/2018

Intr-adevar la dimensiunile tavii, cantitatile ar trebui dublate.
Parerea mea este ca ar rebui stearsa de pe site sau imbunatatite considerabil cantitatile.
Nu recomand!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/01/2014

Am facut reteta dar parerea mea e ca este de o complexitate medie. Cand incorporezi nuca de cocos in albus exista riscul sa se taie.
Am facut cu ciocolata cu 55% cacao, era mai bine daca luam o ciocolata cu lapte. In reteta nu se specifica de care ciocolata.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/02/2016

Reteta gresita, cantitatile / gramajele spui ca sunt mentionate de un amator.
Pentru a acoperi o tava cu siguranta s-au dublat gramajele.

(0) (0) Abuz
07/12/2015

Decí as vrea cantina tea de zahar in grame nu in pahar. Paharele melé sunt de 400 ml.Aunci chiar ca sunt in ceata. Multumesc mult.

(0) (0) Abuz
04/04/2015

FAINA

(0) (0) Abuz
02/11/2013

Buna

(0) (0) Abuz
31/10/2013

Am facut si eu si a iesit foartee buna..

(0) (0) Abuz
17/08/2013

Super buna

(0) (0) Abuz
22/12/2012

Este f buna
si gustoasa

(0) (0) Abuz
22/09/2012

Am facut prajitura asta, dar a ramas o clica intre blatul negru si cocos, oare de ce? poate fi din cauza cuptorului?

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu cocos, coniac si ciocolata
Prajitura cu cocos, coniac si ciocolata
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura de ciocolata cu bilute de branza si cocos
Prajitura de ciocolata cu bilute de branza si cocos
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Deserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocosTurta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permis

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.