Petitchef

Prajitura cu cocos si ciocolata

Desert
4 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Blat:

Glazura:

Preparare

  • Se unge o tava de 25-30 cm cu putin unt si se tapeteaza cu faina sau folosim pergament si-l ungem putin cu ulei.
    Int-un bol se freaca galbenusurile cu 3/4 pahar zahar, dupa care se adauga esenta, cacao si faina. Se toarna in tava.
  • Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, apoi se incorporeaza usor nuca de cocos. Se pune peste compozitia de cacao. Se da la cuptor la 180 de grade, incalzit dinainte pentru 30-40 de minute sau pana cand scobitoarea infipta in prajitura iese uscata.
  • Se pune intr-o cratita pe foc mediu smantana pentru frisca si ciocolata bucatele si se amesteca pana cand ciocolata se topeste, fara ca smantana sa fiarba se adauga untul si se incorporeaza in crema. Se lasa putin crema sa se raceasca si se unge prajitura deasupra chiar daca crema pare prea moale cand se raceste se strange complet. Iese o prajitura delicioasa si este si aspectuoasa.


Poze

Prajitura cu cocos si ciocolata
Prajitura cu cocos si ciocolata - poza 2
Prajitura cu cocos si ciocolata - poza 3
Prajitura cu cocos si ciocolata - poza 4
Prajitura cu cocos si ciocolata - poza 5
Prajitura cu cocos si ciocolata - poza 6
Prajitura cu cocos si ciocolata - poza 7
Prajitura cu cocos si ciocolata - poza 8
Prajitura cu cocos si ciocolata - poza 9

Întrebări:




Comentarii (18):

29/12/2018

Intr-adevar la dimensiunile tavii, cantitatile ar trebui dublate.
Parerea mea este ca ar rebui stearsa de pe site sau imbunatatite considerabil cantitatile.
Nu recomand!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/01/2014

Am facut reteta dar parerea mea e ca este de o complexitate medie. Cand incorporezi nuca de cocos in albus exista riscul sa se taie.
Am facut cu ciocolata cu 55% cacao, era mai bine daca luam o ciocolata cu lapte. In reteta nu se specifica de care ciocolata.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
crina-1, 17/10/2022

La persoana care este pierduta in pahare , o sfatuiesc sa nu se necajeasca . Trebuie sa stie ca romanii nu cunosc unitatile de masura .

(0) (0) Abuz
21/02/2016

Reteta gresita, cantitatile / gramajele spui ca sunt mentionate de un amator.
Pentru a acoperi o tava cu siguranta s-au dublat gramajele.

(0) (0) Abuz
07/12/2015

Decí as vrea cantina tea de zahar in grame nu in pahar. Paharele melé sunt de 400 ml.Aunci chiar ca sunt in ceata. Multumesc mult.

(0) (0) Abuz
04/04/2015

FAINA

(0) (0) Abuz
02/11/2013

Buna

(0) (0) Abuz
31/10/2013

Am facut si eu si a iesit foartee buna..

(0) (0) Abuz
17/08/2013

Super buna

(0) (0) Abuz
22/12/2012

Este f buna
si gustoasa

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează