Petitchef

Gâteau cu skyr si pepite de ciocolată

Cu o consistență între iaurt și crema de brânză, skyr este o specialitate islandeză extra cremoasă. Mai scăzut în grăsimi decât iaurtul „în stil grecesc”, este foarte bogat în proteine ​​(de 2,5 ori mai multe decât iaurtul clasic).
Vă lăsăm cu răsfățul tortului nostru cu skyr și ciocolată.
Desert
8 porții
15 min
2 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Materiale

  • formă de Bundt de 22cm de diametru

Preparare

  • Separați albușurile de gălbenușuri. Frecați gălbenușurile cu zahărul până când amestecul face spumă.
  • Adăugați skyr, amidonul de porumb și amestecați. Adăugați pepitele de ciocolată și amestecați.
  • Bateți albușurile spumă și adăugați-le delicat la amestec. Folosiți o spatulă pentru a încorpora ușor albusurile în preparat.
  • Turnați preparatul în forma de Bundt și coaceți la 180° C timp de 30 de minute.
  • Lăsați prăjitura să se răcească complet înainte de a o desface. Odată pusă pe farfurie, se lasă să se odihnească la frigider pentru cel puțin o oră. Ideal ar fi sa faceți această prăjitură cu o zi înainte.
    Savurați!


Poze

Gâteau cu skyr si pepite de ciocolată, poza 1
Gâteau cu skyr si pepite de ciocolată, poza 2
Gâteau cu skyr si pepite de ciocolată, poza 3
Gâteau cu skyr si pepite de ciocolată, poza 4

Întrebări:




Comentarii:

fp, 15/12/2021

Skyr, ce este acest aliment, de ce nu puneti numele rominesc .

(2) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cum sa faci pepite de ciocolata acasa Cum sa faci pepite de ciocolata acasa Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.