Petitchef

Lapte de pasare

Desert
2 porții
15 min
Foarte ușor
786 Kcal

Ingrediente

Numarul de porții: 2
1 l lapte;

4 oua;

200 g zahar;

1 lingurita rasa de faina sau amidon;

2 fiole de esenta de vanilie;

un praf de sare.

Preparare

  • Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare si cu 4-5 linguri de zahar, pana se obtine o bezea teapana. Se pune pe foc laptele cu restul de zahar si cu vanilia.
  • Cand laptele este bine incins, se reduce flacara la minim, si cu o lingura de supa se pun in lapte bulgari de bezea, nu mai mult de trei o data, pentru ca se vor umfla foarte tare si se vor lipi intre ei.
  • Se fierb la foc foarte mic, fara ca laptele sa clocoteasca puternic, mai putin de 2 minute pe fiecare parte, apoi se scot cu o spumiera intr-un castron.
  • Dupa ce s-au fiert toti bulgarasii, in laptele incins se toarna usor, amestecand continuu, galbenusurile frecate in prealabil cu putin zahar, o lingurita rasa de faina si subtiate cu putin lapte.
  • Se tin pe foc, amestecand in continuare, pana cand amestecul incepe sa se ingroase, avand grija ca laptele sa nu fiarba, pentru ca s-ar putea sa obtinem o omleta cu lapte si vanilie.
  • Se strecoara crema englezeasca, de vanilie, peste bulgasasii de bezea si se decoreaza cu pudra de migdale pralinate si cu stelute din aceleasi migdale. Se serveste fierbinte sau, cum ne place noua, dupa ce sta circa doua ore la frigider.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 705g
Calorii: 786Kcal
  • Carbo: 127.2g
  • Grăsimi: 18g
  • Grăsimi sat.: 7.4g
  • Proteine: 29.1g
  • Fibre: 0.1g
  • Zahăr: 123.7g
  • ProPoints: 21
  • SmartPoints: 38

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii

Poze

Lapte de pasare, poza 1Lapte de pasare, poza 2Lapte de pasare, poza 3


Comentarii:

04/10/2016

Excelenta rețeta.!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
edithke, 13/05/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
21/01/2014

Cred ca produsul final e super ok.

(0) (0) Abuz
30/11/2013

Are acelasi parfum al copilariei de fiecare data. Nu mai stiam cantitatile !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Lapte de pasare
Lapte de pasare
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Lapte de pasare
Lapte de pasare
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Lapte de pasare
Lapte de pasare
3 porții
10 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Gris cu lapte si sirop de brad
Gris cu lapte si sirop de brad
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Croissante cu lapte condensat
Croissante cu lapte condensat
9 porții
4h12m
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiDe ce sa consumam lapte de capra?De ce sa consumam lapte de capra?Pecorino - banza italiana din lapte de oaiePecorino - banza italiana din lapte de oaie

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: