Petitchef

Lapte de pasare

Desert
2 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
5 oua

1 l lapte

3-4 plicuri zahar vanilat

10 linguri zahar

2 linguri amidon alimentar

frisca pentru decor

Preparare

  • Laptele se pune la fiert. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga 5 linguri zahar. Se bat pana se-ntepenesc in castron.
  • Cand laptele a dat in clocot se opreste focul si se iau cu lingura " bulgari" din albusurile batute adaugandu-se in laptele fierbinte. Se lasa 4-5 minute intorcandu-se pe ambele parti.
  • Se scot intr-o strecuratoare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul ramas si amidonul si se adauga in lapte. Se pune din nou la fiert amestecandu-se pana la ingrosare.
  • Se repartizeaza bulgarasii in boluri, se toarna sos si se decoreaza cu frisca.

Poze

Lapte de pasare, poza 1Lapte de pasare, poza 2



Comentarii (20):

10/08/2015

Amidonul este de prisos, cele 5 galbenusuri asigura o consistenta suficienta. Preparam lapte de pasare si nu sos. Zaharul este prea mult pentru 1 l lapte.

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
constanta_r2013
constanta_r2013, 09/08/2015

Eu fac sosul fara amidon, se ingroasa destul de la galbenusuri. Si in cartile vechi de bucate indicatia este de a se turna sosul peste bulgarii din albus.

am gătit această rețetă (3) (0) Abuz
08/08/2015

Foarte usor de preparat si foarte gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/08/2015

Se pune sosul din lapte in boluri si bulgarasii din albus se pun de-asupra, nu invers.

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
07/08/2015

Un deliciu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/08/2015

Cand se introduc "bulgarii" de albus nu e nevoie sa se stinga focul,trebuie dat la minim.Selasa 2-3 minute si se intorc cu o paleta.Se pot scoate direct in vasul in care il vom pune la frigider si peste ei se va pune laptele preparat pe foc

am gătit această rețetă (3) (0) Abuz
07/08/2015

O sa incerc reteta,reteta mea este la fel doar ca nu stiam ca se opreste focul cand pui bulgarasii de albus si in loc de amidon eu folosesc budinca sau inainte fokosam faina.

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
07/08/2015

Desertul copilariri

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
07/08/2015

Super buna !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/08/2015

Se face cam greu pe caldura asta, dar este foarte buna si racoritoare si merge si fara frisca.

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Lapte de pasare
Lapte de pasare
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Lapte de pasare
Lapte de pasare
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Lapte de pasare
Lapte de pasare
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Gris cu lapte si sirop de brad
Gris cu lapte si sirop de brad
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiDe ce sa consumam lapte de capra?De ce sa consumam lapte de capra?Pecorino - banza italiana din lapte de oaiePecorino - banza italiana din lapte de oaie

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: