Notifications: Căutare avansată

Lapte de pasare

De gaby_dgaby_d
(4.61/5 - 118 voturi)
20 comentarii


  • Lapte de pasare
  • Lapte de pasare, Poza 2
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
2 porții
Preparare:
15 min
Gătire:
0 min
Gata în:
15 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 5 oua
- 1 l lapte
- 3-4 plicuri zahar vanilat
- 10 linguri zahar
- 2 linguri amidon alimentar
- frisca pentru decor

Preparare

Etapa 1

Laptele se pune la fiert. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga 5 linguri zahar. Se bat pana se-ntepenesc in castron.

Etapa 2

Cand laptele a dat in clocot se opreste focul si se iau cu lingura " bulgari" din albusurile batute adaugandu-se in laptele fierbinte. Se lasa 4-5 minute intorcandu-se pe ambele parti.

Etapa 3

Se scot intr-o strecuratoare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul ramas si amidonul si se adauga in lapte. Se pune din nou la fiert amestecandu-se pana la ingrosare.

Etapa 4

Se repartizeaza bulgarasii in boluri, se toarna sos si se decoreaza cu frisca.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (20):

DIANA30
5 / 5DIANA30
Postat 07/08/2015, 12:39

Avem o oferta speciala si noua !
Obtii rezultate imediate si castigi bani !
Sistem cu totul performant si de incredere !
Satisfactia celor care vor ajunge sa castige bani in timpul liber este garantata !
Cereti mai multe informatii la adresa de email zkz01&yahoo.com

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/08/2015, 18:11

Cand se introduc "bulgarii" de albus nu e nevoie sa se stinga focul,trebuie dat la minim.Selasa 2-3 minute si se intorc cu o paleta.Se pot scoate direct in vasul in care il vom pune la frigider si peste ei se va pune laptele preparat pe foc

am gătit această rețetă
(3) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/08/2015, 15:38

O sa incerc reteta,reteta mea este la fel doar ca nu stiam ca se opreste focul cand pui bulgarasii de albus si in loc de amidon eu folosesc budinca sau inainte fokosam faina.

am gătit această rețetă
(0) (1) Abuz
1 / 5
Postat 10/08/2015, 15:22

Amidonul este de prisos, cele 5 galbenusuri asigura o consistenta suficienta. Preparam lapte de pasare si nu sos. Zaharul este prea mult pentru 1 l lapte.

am gătit această rețetă
(2) (0) Abuz
constanta_r2013
5 / 5constanta_r2013
Postat 09/08/2015, 14:24

Eu fac sosul fara amidon, se ingroasa destul de la galbenusuri. Si in cartile vechi de bucate indicatia este de a se turna sosul peste bulgarii din albus.

am gătit această rețetă
(3) (0) Abuz
1 / 5
Postat 07/08/2015, 20:48

Vad ca aici pe langa retetele de-- pasari se obtine si cate un job -- cuiburi de pasari aveti?/
BRAVO romani

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/08/2015, 08:53

Se face cam greu pe caldura asta, dar este foarte buna si racoritoare si merge si fara frisca.

am gătit această rețetă
(2) (0) Abuz
4 / 5
Postat 07/08/2015, 22:42

Se pune sosul din lapte in boluri si bulgarasii din albus se pun de-asupra, nu invers.

am gătit această rețetă
(0) (1) Abuz
1 / 5
Postat 07/08/2015, 16:12

Nu ai specificat despre ce pasare e vorba si cum faci sa o mulgi.

(0) (1) Abuz
5 / 5
Postat 07/08/2015, 20:33

Bravo...mi/am amintit si eu de copilarie...

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosCea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale