Petitchef

Negresa glazurata

Desert
8 porții
20 min
25 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Ingrediente pentru 30 de bucati si o tava de 38x25x2 cm:

1. 2 cani si jumatate de fulgi de ciocolata

2. 200 gr de unt topit la bain-marie

3. 1 cana de zahar

4. 4 oua

5. 180 gr faina

6. 1 cana de alune de padure tocate in bucati nu prea mici

7. esenta de vanilie, esenta de migdale


Glazura:

1. 380 gr ciocolata amaruie (75%)

2. o lingura de ulei

3. 100-120 gr de ciocolata alba

Preparare

  • Intr-o zi insorita de primavara, in ciripit de pasarele si miros de corcodusi infloriti, doua buburuze s-au gandit sa-si dezmorteasca aripioarele si si-au dat rendez-vous la o prajitura. Sa depene amintiri, sa stea la taclale, sa-si spuna o poveste stiuta doar de ele. Iar eu, desigur, le-am servit o negresa doldora de ciocolata. :)

    Intr-o oala cu fundul mai gros pui fulgii de ciocolata, apoi adaugi untul topit si pui la foc mic, amestecand des, pana se topeste ciocolata, apoi adaugi zaharul si continui sa amesteci pana se topeste si acesta. Lasi cateva minute sa se raceasca, apoi adaugi ouale, esenta, alunele macinate mare si faina. Amesteci totul bine si torni intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coci blatul la 175 de grade timp de 20-25 min, pana trece testul scobitorii. Cu 10 min inainte ca blatul sa fie gata, topesti la bain-marie intr-un ibric ciocolata alba si in alt ibric ciocolata amaruie cu lingura de ulei. Torni uniform peste negresa ciocolata amaruie, apoi cu ajutorul unui pos sau cu o punguta mai groasa taiata intr-un colt, trasezi dungi pe latimea prajiturii. Apoi cu o scobitoare trasezi dungi pe lungimea prajiturii, o dunga intr-o directie apoi schimbi sensul si trasezi urmatoarea dunga in directia opusa. Lasi prajitura sa se raceasca la temperatura camerei pentru a nu-si pierde luciul. Pofta buna!

Poze

Negresa glazurata, poza 1Negresa glazurata, poza 2Negresa glazurata, poza 3



Comentarii (37):

14/04/2014

Excelenta

(0) (0) Abuz
11/02/2014

Arata super si este delicioasa

(0) (0) Abuz
07/02/2014

Arata foarte bine,prajitura si este f.buna.

(0) (0) Abuz
06/02/2014

Foarte buna:8

(0) (0) Abuz
16/10/2013

Fff buna.....arata bine am sa o fac

(0) (0) Abuz
08/10/2013

CRED SI EU CA E BUNA NUMAI SA O FACA ALTCINEVA SI NOI SA O MANCAM

(0) (0) Abuz
03/10/2013

Este delicioasa

(0) (0) Abuz
03/10/2013

Arata forte bine

(0) (0) Abuz
07/09/2013

Buna

(0) (0) Abuz
07/09/2013

F buna si aspectuoasa!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Negresa cu alune (de post)
Negresa cu alune (de post)
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Negresa de post aromata cu portocala
Negresa de post aromata cu portocala
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Negresa specială
Negresa specială
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Negresa cimitir halloween
Negresa cimitir halloween
8 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Negresa cu Kit Kat ®
Negresa cu Kit Kat ®
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Negresa de Paste (cu oua de ciocolata)
Negresa de Paste (cu oua de ciocolata)
8 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Negresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: