Petitchef

Prajitura caramel II

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

pentru caramel:

Blat:

Pentru glazura alba am folosit:

Pentru glazura neagra :

Preparare

  • Prima data se prepara caramelul. Se pune zaharul intr-o craticioara si se caramelizeaza amestecand din cand in cand sa nu se arda . A lurnat apoi pe o foaie de silicon si l-a lasat sa se raceasca. L-a rupt apoi in bucati si l-a bagat in robot , l-a triturat pana a devenit un zahar pudra caramelizat.
  • L-a amestecat cu frisca si l-a fiert dar se poate si pe foc la foc mic aprox 5 minute. Se lasa caramelul sa se raceasca si se prepara blatul.
  • Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35 minute. Se lasa blatul la racit apoi se insiropeaza cu un sirop facut din zahar caramelizat si apa. Gelatina se pune la hidratat in apa rece. Frisca se bate spuma . Gelatina se scoate din apa apoi se baga la microunde cateva secunde pana se topeste.
  • Se amesteca cu cateva linguri de caramel apoi cu restul caramelului. Daca caramelul s-a racit se amesteca cu frisca si se pune peste prajitura.
  • Glazurile le-a topit pe foc fara a ajunge la fierbere apoi le-a turnat pe prajitura. A nivelat bine glazura apoi a pus prajitura la rece cel putin o ora.


Poze

Prajitura caramel II
Prajitura caramel II - poza 2
Prajitura caramel II - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Mere in caramel – amintiri dulci ale copilariei Mere in caramel – amintiri dulci ale copilariei Turta dulce, prajitura Craciunului! Turta dulce, prajitura Craciunului!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează