Petitchef

Prajitura caramel

Desert
6 porții
30 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Blat

5 galbenusuri

5 linguri zahar (125 gr)

5 linguri ulei

100 ml lapte

1 praf de copt

140 g faina

3 linguri cacao

esenta de rom


1 pahar zahar

30 g apa

1 lingura unt

Glazura de ciocolata

170 g ciocolata

2 linguri unt

2 linguri ulei

Sirop

3 linguri zahar

1/2 pahar apa

1 linguri de whisky

Preparare

  • Se bat galbenusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga treptat uleiul, praful de copt si cacaoa. Se amesteca bine apoi se adauga laptele si faina treptat. Se pune esenta de rom si se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.
    Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aprox 25-30 minute pana cand scobitoarea iese curata.
  • Crema
    Pentru crema folosit un plic de crema de caramel de la Dr. Oetker care amestecat cu 500 ml lapte si 3 linguri zahar.Se pun toate intr-un bol si se bat cu mixerul pana se intareste.
  • Se caramelizeaza zaharul iar cand acesta e lichid se adauga apa si untul. Se pun din nou pe foc si se amesteca pana se topeste untul. Se lasa la racit timp in care se prepara glazura de ciocolata.
  • Se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul si uleiul intr-o craticiora si se pune pe foc la foc mic si se amesteca pana incepe sa se topeasca ciocolata. Se ia de pe foc si se continua amestecul pana cand toata ciocolata este topita. Este foarte important sa nu fiarba de aceea se ia de pe foc inainte de a se topi toata ciocolata.
  • Se caramelizeaza zaharul dupa care se adauga apa si whisky-ul . Se lasa sa fiarba pana cand tot zaharul s-a racit. Nu va faceti griji pt alcoolul din whisky pentru ca la fiert alcoolul se evapora si ramane doar gustul.
  • Montare
    Se pune blatul cu fata in jos si se insiropeaza cu siropul preparat.
    Se pune crema si se niveleaza bine. Cand caramelul este rece , se ia cu o lingura si se scurge pe toata suprafata cremei .
    Peste caramel se pune glazura de ciocolata lasand 2 linguri de glazura pentru ornat, apoi se pune la rece .
    Dupa ce glazura de pe prajitura s-a intarit se scoate de la rece si se scurge cu o lingura glazura pusa deoparte sub forma de linii diagonale. Se pune din nou la rece pana in momentul servirii. Se taie cu un cutit inmuiat in apa calda.

Poze

Prajitura caramel, poza 1Prajitura caramel, poza 2Prajitura caramel, poza 3Prajitura caramel, poza 4

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Prajitura rasturnata cu ananas


Comentarii:

08/10/2016

Pare bun

(0) (0) Abuz
04/10/2016

Mmm.....................

(0) (0) Abuz
LALYCA
LALYCA, 06/04/2010

Suer reteta,am salvato.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu crema caramel si alune
Prajitura cu crema caramel si alune
6 porții
1h40m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu crema de caramel
Prajitura cu crema de caramel
8 porții
50 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura cu crema caramel si alune
Prajitura cu crema caramel si alune
8 porții
35 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiMere in caramel – amintiri dulci ale copilariei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: