Petitchef

Prajitură cu prune

Desert
8 porții
30 min
45 min
Ușor
Prajitură delicioasă cu prune, crema de lapte și cacao.

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blat:

4 ouă

250g făina

250g zahăr

20g zahăr vanilat

4 linguri ulei

50g cacao

500g prune


Crema:

300ml lapte

2 linguri făină

2 linguri zahăr

10g zahăr vanilat

100g unt


Ornare:

30g cacao

Preparare

  • Etapa 1 - Prajitură cu prune
    Se pregătesc ingredientele. Prunele se taie jumatați iar ouăle se separă gălbenuș-albuș.
  • Etapa 2 - Prajitură cu prune
    Prepararea blatului:
    - se separă gălbenușurile de albuș (4 ouă)
    - cu mixerul se amestecă albușurile pînă capată o consistență
    - se adaugă gălbenușurile amestecate cu 4 linguri de ulei
    - se adaugă făina
    - la final se adaugă cacao și zahar vanilat
  • Etapa 3 - Prajitură cu prune
    Pregatirea tavei:
    - se așează în tavă folie de hârtie pentru copt după care se unge cu ulei sau unt
    - conținutul se distribuie uniform in tavă
    - se adaugă prunele tăiate jumatăți
  • Etapa 4 - Prajitură cu prune
    Coacerea blatului: se ține la cuptor aproximativ 45 minute la 180 grade și se incearca din când în când cu o scobitoare. La final blatul se lasă 5-10 minute la răcit, apoi se pune platou.
  • Etapa 5 - Prajitură cu prune
    Pregatirea cremei:
    - este bine ca prepararea cremei să se facă dupa coacerea blatului
    - într-o oală se pune faina, zaharul, zaharul vanilat, după care se adaugă laptele.
    - se amestecă compoziția pâna se omogenizează
    - se pune pe foc amestecand încotinuu până când crema capată consistența unei smântani groase (aprox. 5-7 min)
    - se ia oala de pe foc și se adaugă untul și se amesteca până se topește
  • Etapa 6 - Prajitură cu prune
    Ornarea blatului:
    - crema se distribuie uniform pe suprafața blatului
    - cu ajutorul unei site se distribuie cacao pe intreaga suprafata a blatului până se acoperă total crema albă.
  • Etapa 7 - Prajitură cu prune
    Se poate servi impreună cu o cafea.

Poze

Prajitură cu prune, poza 1Prajitură cu prune, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Prajitura rasturnata cu ananas


Comentarii (13):

23/07/2014

Foarte buna

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
26/07/2016

Cred ca este foarte buna! Dar ca si un sfat general, la creme este mult mai indicat sa folosim amidon in loc de faina, iese mult mai fina!

(0) (0) Abuz
19/01/2016

A rata delicios

(0) (0) Abuz
floric1978
floric1978, 02/09/2015

Pofta buna

(0) (0) Abuz
19/03/2015

Arata extraordinar

(0) (0) Abuz
07/09/2014

Nu vad cand se pune zaharul peste albus, nu se mentioneaza in etapa 2. Ce ne facem cu incepatorii ?

(0) (0) Abuz
06/01/2014

Apetisanta

(1) (0) Abuz
05/12/2013

Arata foarte bine

(1) (0) Abuz
18/11/2013

Super buna!

(1) (0) Abuz
16/11/2013

Eu o fac des toamna pana dispar prunele,merge si ca blat pentru tort.ESTE BUNA

(1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura de post cu gem de prune si glazura de zahar
Prajitura de post cu gem de prune si glazura de zahar
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaRetete dulci cu pruneRetete dulci cu prune

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: