Petitchef

Prajitură cu prune

Prajitură delicioasă cu prune, crema de lapte și cacao.

Desert
8 porții
30 min
45 min
Ușor

Ingrediente

8

Blat:

Crema:

Ornare:

Preparare

  • Etapa 1 - Prajitură cu prune
    Se pregătesc ingredientele. Prunele se taie jumatați iar ouăle se separă gălbenuș-albuș.
  • Etapa 2 - Prajitură cu prune
    Prepararea blatului:
    - se separă gălbenușurile de albuș (4 ouă)
    - cu mixerul se amestecă albușurile pînă capată o consistență
    - se adaugă gălbenușurile amestecate cu 4 linguri de ulei
    - se adaugă făina
    - la final se adaugă cacao și zahar vanilat
  • Etapa 3 - Prajitură cu prune
    Pregatirea tavei:
    - se așează în tavă folie de hârtie pentru copt după care se unge cu ulei sau unt
    - conținutul se distribuie uniform in tavă
    - se adaugă prunele tăiate jumatăți
  • Etapa 4 - Prajitură cu prune
    Coacerea blatului: se ține la cuptor aproximativ 45 minute la 180 grade și se incearca din când în când cu o scobitoare. La final blatul se lasă 5-10 minute la răcit, apoi se pune platou.
  • Etapa 5 - Prajitură cu prune
    Pregatirea cremei:
    - este bine ca prepararea cremei să se facă dupa coacerea blatului
    - într-o oală se pune faina, zaharul, zaharul vanilat, după care se adaugă laptele.
    - se amestecă compoziția pâna se omogenizează
    - se pune pe foc amestecand încotinuu până când crema capată consistența unei smântani groase (aprox. 5-7 min)
    - se ia oala de pe foc și se adaugă untul și se amesteca până se topește
  • Etapa 6 - Prajitură cu prune
    Ornarea blatului:
    - crema se distribuie uniform pe suprafața blatului
    - cu ajutorul unei site se distribuie cacao pe intreaga suprafata a blatului până se acoperă total crema albă.
  • Etapa 7 - Prajitură cu prune
    Se poate servi impreună cu o cafea.


Poze

Prajitură cu prune
Prajitură cu prune - poza 2

Întrebări:




Comentarii (13):

23/07/2014

Foarte buna

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
26/07/2016

Cred ca este foarte buna! Dar ca si un sfat general, la creme este mult mai indicat sa folosim amidon in loc de faina, iese mult mai fina!

(0) (0) Abuz
19/01/2016

A rata delicios

(0) (0) Abuz
floric1978
floric1978, 02/09/2015

Pofta buna

(0) (0) Abuz
19/03/2015

Arata extraordinar

(0) (0) Abuz
07/09/2014

Nu vad cand se pune zaharul peste albus, nu se mentioneaza in etapa 2. Ce ne facem cu incepatorii ?

(0) (0) Abuz
06/01/2014

Apetisanta

(1) (0) Abuz
05/12/2013

Arata foarte bine

(1) (0) Abuz
18/11/2013

Super buna!

(1) (0) Abuz
16/11/2013

Eu o fac des toamna pana dispar prunele,merge si ca blat pentru tort.ESTE BUNA

(1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete dulci cu prune Retete dulci cu prune „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează