Petitchef

Prajitura Elena

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Blat:

Crema 1 :

Crema 2:

Preparare

  • Se spumeaza bine galbenusurile cu zaharul,se pune margarina moale si cacao,
    se pune faina impreuna cu praful de copt amestecand cu lingura .
    Albusurile care au fost batute spuma tare ,se incorporeaza in compozitie amestecand tot cu lingura.
  • Compozitia o sa fie ceva mai tare si o sa va para putina ,dar e suficienta in tava cu dim. de 30/22 in care a pus hartie de copt ,am intins compozitia de blat se da la cuptor pana la proba cu scobitoarea.
  • Blatul l-a intors cu partea de jos in sus si l-a insiropat 3-4 lg de zahar se caramelizeaza ,se pune 150 ml apa si se lasa pana se topeste zaharul,cu siropul rece a insiropat blatul.
  • Se amesteca impreuna si compozitia se intinde peste blat. A pus esenta de rom ,am avut cam 90 ml si a fost suficient.
  • Ouale intregi cu zaharul si cacaua se bat pe baie de abur pana se ingroase ,se iau de pe foc si se lasa pana se racesc. Margarina Rama lasata la temperatura camerei ,se spumeaza bine si se amesteca cu crema. Crema se intinde peste nuca si deasupra se pune glazura de ciocolata.
  • 200 g ciocolata impreuna cu 120 ml frisca am pus sa se topeasca pe baie de abur si a intins deasupra. Se taie a doua zi..sau chiar dupa cateva ore.


Poze

Prajitura Elena
Prajitura Elena - poza 2
Prajitura Elena - poza 3
Prajitura Elena - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

03/12/2016

Ar trebui sa inveti sa te exprimi mai corect...pentru ca din modul in care ai descris tu etapele nu se intelege nimic. Mai bine ai sterge reteta asta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/05/2016

Buna, dar este de preferat untul in locul margarinei !

(0) (0) Abuz
25/12/2013

F f f f buna¡¡¡¡

(0) (0) Abuz
20/12/2013

Foarte tare!

(0) (0) Abuz
24/11/2013

Super buna!! pe placul meu,

(0) (0) Abuz
31/07/2013

Bun!

(0) (0) Abuz
14/05/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
12/12/2011

Fffbuna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează