Petitchef

Prajitura metrou

Desert
8 porții
30 min
1 oră
Dificil

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blat galben:

4 oua

260 gr zahar

260 gr faina

10 linguri apa calda

7 linguri ulei

2 pliculete praf de copt


Blat maro:

4 oua

260 gr zahar

260 gr faina (mai putin 4 linguri)

10 linguri apa calda

7 linguri ulei

2 pliculete praf de copt

4 linguri cacao


Crema:

300 ml lapte

5 linguri faina

o pastaie vanilie

300 gr unt

300 gr zahar pudra


Glazura:

4 linguri zahar

3 linguri

cacao

50 gr unt

2 linguri apa

Preparare

  • Se face blatul galben:
    Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga pe rand apa calda, uleiul si faina in ploaie.
    Se adauga si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.
    Separat se bat albusele spuma, adaugand un pic de zeama de lamaie.
    Se amesteca compozitia in care sunt galbenusele cu albusele (nu cu mixerul), incercati sa le amestecati cu o lingura, usor.
    Se coace in tavi de chec, unse cu unt si tapetate cu faina.

    Se face blatul maro:
    Se pregateste la fel ca blatul galben, la care se adauga 4 linguri cu cacao.
    Aceste 4 linguri de cacao, trebuie sa ia locul la 4 linguri cu faina. Scadem din 260 gr. de faina 4 linguri.
    Se face acest lucru, pentru ca vrem sa avem aceste checuri de dimensiuni cat de cat egale.

    Se face crema:
    Se fierbe laptele cu cele 5 linguri de faina si cu ceea ce scoatem din pastaia de vanilie, pana se face o crema.
    Se freaca 300 gr unt cu 300 gr zahar, pana se face spuma, in care se adauga crema racita.

    se taie cele 4 blaturi (pentru ca avem 2 blaturi galbene si 2 maro) in felii de dimensiuni egale.
    Alternam feliile de chec, cate una galbena, cate una maro.
    In cazul in care unele sunt mai mari decat altele, le corijam, taindu-le cu un cutit, punandu-le una langa alta.
    Se lipesc cu crema.

    Deasupra se toarna o glazura.
    Se pun pe foc 2 linguri apa, cu 4 linguri zahar, 3 linguri cacao si 50 gr unt.
    Se amesteca incontinuu.
    Glazura trebuie turnata imediat ce o dam jos de pe foc.

    Se lasa la rece cel putin 12 ore.
    Se taie cu un cutit incalzit la flacara (mi-e greu sa explic de ce - o sa va convingeti singuri).
    Si smecheria la aceasta prajitura este sa se taie pe oblic, sa avem la o felie, si blat galben si blat maro.

    Bon Appetit!

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Prajitura rasturnata cu ananas


Comentarii:

17/03/2015

E ok!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/02/2013

Am si eu aceasta reteta . eu o numesc prajitura de 1m. este f buna si aspectoasa .

(0) (0) Abuz
11/01/2013

In ani 80 faceam aceasta prajitura si ii spuneam chec la metru

(0) (0) Abuz
08/01/2013

Stiu reteta am mancat la cineva cu multi ani in urma ,nu stiam ca se cheama asa ,este f buna.

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Minunata! o recomand tututror!

(0) (0) Abuz
costea magdalena, 28/04/2010

Este foarte bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura krem a la krem
Prajitura krem a la krem
8 porții
4 ore
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura cu mere, budinca si frisca
Prajitura cu mere, budinca si frisca
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura valurile dunarii
Prajitura "valurile dunarii"
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: