Petitchef

Prajitura METROU

Desert
8 porții
30 min
1 oră
Dificil

Ingrediente

8

Blat galben:

Blat maro:

Crema:

Glazura:

Preparare

  • Se face blatul galben:
    Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga pe rand apa calda, uleiul si faina in ploaie.
    Se adauga si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.
    Separat se bat albusele spuma, adaugand un pic de zeama de lamaie.
    Se amesteca compozitia in care sunt galbenusele cu albusele (nu cu mixerul), incercati sa le amestecati cu o lingura, usor.
    Se coace in tavi de chec, unse cu unt si tapetate cu faina.

    Se face blatul maro:
    Se pregateste la fel ca blatul galben, la care se adauga 4 linguri cu cacao.
    Aceste 4 linguri de cacao, trebuie sa ia locul la 4 linguri cu faina. Scadem din 260 gr. de faina 4 linguri.
    Se face acest lucru, pentru ca vrem sa avem aceste checuri de dimensiuni cat de cat egale.

    Se face crema:
    Se fierbe laptele cu cele 5 linguri de faina si cu ceea ce scoatem din pastaia de vanilie, pana se face o crema.
    Se freaca 300 gr unt cu 300 gr zahar, pana se face spuma, in care se adauga crema racita.

    se taie cele 4 blaturi (pentru ca avem 2 blaturi galbene si 2 maro) in felii de dimensiuni egale.
    Alternam feliile de chec, cate una galbena, cate una maro.
    In cazul in care unele sunt mai mari decat altele, le corijam, taindu-le cu un cutit, punandu-le una langa alta.
    Se lipesc cu crema.

    Deasupra se toarna o glazura.
    Se pun pe foc 2 linguri apa, cu 4 linguri zahar, 3 linguri cacao si 50 gr unt.
    Se amesteca incontinuu.
    Glazura trebuie turnata imediat ce o dam jos de pe foc.

    Se lasa la rece cel putin 12 ore.
    Se taie cu un cutit incalzit la flacara (mi-e greu sa explic de ce - o sa va convingeti singuri).
    Si smecheria la aceasta prajitura este sa se taie pe oblic, sa avem la o felie, si blat galben si blat maro.

    Bon Appetit!


Întrebări:




Comentarii:

17/03/2015

E ok!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/02/2013

Am si eu aceasta reteta . eu o numesc prajitura de 1m. este f buna si aspectoasa .

(0) (0) Abuz
11/01/2013

In ani 80 faceam aceasta prajitura si ii spuneam chec la metru

(0) (0) Abuz
08/01/2013

Stiu reteta am mancat la cineva cu multi ani in urma ,nu stiam ca se cheama asa ,este f buna.

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Minunata! o recomand tututror!

(0) (0) Abuz
costea magdalena, 28/04/2010

Este foarte bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează