Petitchef

Prajitura Sah

Desert
4 porții
40 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa,ca la bezea.
    Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar.
  • Se toarna totul peste albusul batut.Daca albusurile vor avea consistenta corecta,amestecul va ramane la suprafata.Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pina la omogenizare.
  • Compozitia se imparte in doua,in una din ele punem cacaoa.Coacem 2 blaturi,alb si negru,in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade.
  • Zaharul il caramelizam.Cand are consistenta lichida,turnam laptele fierbinte.Atentie ca se umfla si poate da pe dinafara si ramaneti doar cu 150 ml,asa cum patit .Nu de alta dar e tare greu de spalat aragazul.
  • Amestecam pana se topeste tot zaharul,dupa care adaugam faina "desfacuta" in cateva linguri de lapte rece.Punem din nou la fiert si fierbem pana se ingroasa putin,amestecand continuu.
  • Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata in 2 linguri de apa rece.Lasam la rece pana se ingroasa putin si se raceste foarte bine,dupa care adaugam frisca batuta.
  • Le suprapunem si taiem fasii.In functie de cate fasii avem vom calcula latimea si inaltimea tortului. Incepem asamblarea,alternand cate o fasie alba cu una maro. Le lipim intre ele cu putina crema si le insiropam.Punem un strat de crema si uniformizam.
    La urmatorul strat procedam intocmai,doar ca vom incepe cu culoarea opusa celei cu care inceput la primul.pastrat o parte din crema cu care ornat prajitura.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Prajitura Sah, poza 1
Prajitura Sah, poza 2
Prajitura Sah, poza 3
Prajitura Sah, poza 4
Prajitura Sah, poza 5
Prajitura Sah, poza 6
Prajitura Sah, poza 7
Prajitura Sah, poza 8
Prajitura Sah, poza 9

Întrebări:




Comentarii (13):

13/12/2013

Excelent!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/01/2014

Este aspectuasa si foarte buna

(0) (0) Abuz
27/01/2014

Super tare

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Foarte buna reteta

(0) (0) Abuz
09/02/2013

Me gusta mucho!

(0) (0) Abuz
12/04/2012

Bravo,tot inainte

(0) (0) Abuz
29/12/2011

Foarte buna,incercati si voi.

(0) (0) Abuz
06/12/2011

Foarte interesant dar crema este cam complicata nu se poate o alta crema

(0) (0) Abuz
01/12/2011

Super

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura sah
Prajitura sah
6 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
3.2 / 5
Rețetă Prajitura tabla de sah
Prajitura "tabla de sah"
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura kinder pingui
Prajitura kinder pingui
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.