Petitchef

Prajitura tosca

Desert
8 porții
3 ore
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Blat: 8albusuri

250g zahar

50g nuca cocos

150g mac

4 lg faina

1 praf de copt

Crema: 8 galbenusuri

8 lg de zahar

300 ml lapte,250g ciocolata

3 lg faina, bisc. 500g

1 plic de creme ole

10 g gelatina, sare, unt 200g

Preparare

  • MOD DE PREPARARE: Cele 8 albusuri se bat spuma cu un pic de sare, se adauga treptat zaharul(daca aveti zahar pudra e mai bine ), apoi nuca de cocos, macul, si la sfarsit cele 4 linguri de faina, oprind mixerul, amestecand cu lingura de jos in sus ca sa nu se lase aluatul, insotite de un praf de copt. Aluatul rezultat se toarna intr-o tava de 35/25, si se lasa in cuptorul incalzit dinainte, vreme de 20 min sa se coaca.

    Va iesi un blat cam de 3 cm inaltime.
    Lasam blatul la racit.
    Apoi ii indreptam marginile, pregatindu-l astfel, pentru ai aseza crema deasupra. Dar sa vedem reteta ptr crema:

    MOD DE PREPARARE;

    Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Cele trei linguri de faina,, plicul de creme ole se amesteca si se toarna laptele in fir , peste acestea, amestecandu-se bine sa nu faca cocoloase.
    Se pune pe foc , mestecand continu, pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune la racit. Asa trebuie sa arate cand se ia de pe foc.

    Se pune la umflat gelatina, apoi se dizolva pe bain-marie, usor. Nu se lasa sa se raceasca crema de tot, ci ,calduta, ca sa se poata incorpora gelatina. Apoi se pune mixerul in functiune, si adaugam untul in crema, putin cate putin sa nu se taie crema.

    Apoi asamblam prajitura dupa cum urmeaza:
    - asezam blatul, pe el punem jumatate din crema de vanlie, apoi punem un rand de biscuiti, insiropati intr-un sirop de apa cu zahar, vanilie, es rom, si cafea( credeti-ma iese, f. bine cu biscuitii insiropati cu acest sirop. Reteta originala nu este cu bisc. insiropati, dar incercati, nu veti regreta), apoi celalta jumatate de crema si iar un rand de biscuiti insiropati.

    Din 250 g ciocolata , un cub de unt, 2 linguri zahar si 3 lg de lapte, am pregatit un sos. Le-am fiert pana s-au ingrosat. Cat era inca caldut l-am intins peste prajitura. Sau urmatoarea glazura:
    Glazura:
    100 g ciocolata amaruie
    100 ml frisca lichida
    50 g unt

    Punem pe foc mic ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul. Amestecam pana se topeste ciocolata si dam deoparte.
    Lasam sa se raceasca putin iar cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase o intindem peste prajitura incepand din mijloc. Puneti orice glazura din ciocolata doriti, dupa gustul vostru si dupa placerea voastra. E bine oricum, nimic nu e batut in cuie, dati drumul imaginatie !

Întrebări:

La ce temperatura trebuie copt blatul?...si necesita neaparat gelatina,eu nu am folosit niciodata in nicio reteta gelatina?..multumesc!

Raspuns:

Aragazul meu e clasic! Coci ca orice blat de pandispan. Iar in ce priveste gelatina, eu o folosesc ptr fermitate. Poti sa nu o folosesti!




Comentarii (54):

LENUTA, 20/12/2018

EXCELENTA !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/09/2013

Nu-m place

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/07/2016

Pui si usturoi in prajitura? (pentru "ai" aseza crema)

(0) (1) Abuz
26/01/2015

O voi face si eu.Multumesc pt. reteta!

(0) (0) Abuz
26/01/2015

Delicioasa

(0) (0) Abuz
26/01/2015

O sa incerc si eu!

(0) (0) Abuz
deliavoicila, 25/01/2015

Apetisanta

(0) (0) Abuz
25/01/2015

Super buna

(0) (0) Abuz
25/01/2015

Si daca nu ai sau nu stii ce este aia "creme ole" ai dat-o dracului. Nu ?! Fete istete ? Mai salcam ?! Poate in somn cand nu le apuca pasiunea de a scrie, caci tacerea e de aur.

(0) (0) Abuz
25/01/2015

Multumim

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Bezele caciula lui mos craciun
Bezele caciula lui mos craciun
15 porții
1h45m
Ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura tosca
Prajitura tosca
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura tosca
Prajitura tosca
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura tosca
Prajitura tosca
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: