Petitchef

Prajitura "Tosca"

Desert
4 porții
1 oră
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

pentru blat:

Pentru crema:

Ne mai trebuie:

Preparare

  • Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei, de asemenea si restul ingredientelor, pentru o reusita a blatului. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul. Adaugam nuca de cocos si macul. Cu miscari de jos in sus amestecam.
  • Turnam faina si praful de copt cernute. La fel amestecam cu miscari de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt (34 x 20 cm) si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 15-20 minute.
  • Intre timp pregatim crema: amestecam galbenusrile cu zaharul si praful de budinca. Turnam laptele si fierbem crema pe baie de aburi pana se ingroasa. O lasam sa se raceasca bine. Cand este complet racita, adaugam untul la temperatura camerei si mixam crema pana devine omogena. O intindem pe blatul racit.
  • Adaugam un strat de biscuiti simpli. Din 100 g ciocolata cu lapte, un cub de unt, 2 linguri zahar brun si 3 de lapte, am pregatit un sos. Le-a fiert pana s-au ingrosat. Cat era inca caldut l-a intins peste prajitura.


Poze

Prajitura Tosca
Prajitura Tosca - poza 2
Prajitura Tosca - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

Petronela17, 06/07/2024

Noi am făcut azi aceasta prajitura după reteta . A ieșit super bună

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/08/2016

Eu amestec faina impreuna cu macul si nuca de cocos ,asa iese si mai pufoasa ca nu o amesteci asa mult !!!!!! Si rezervez un pic de crema pe care o pun un strat subtire peste biscuiti doar sa se umple liniile intre ei si pe urma torn glazura de ciocolata nu prea fierbinte ,astfel prajitura arata mai eleganta ,parerea mea .Multumim de reteta & God bless !!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
11/12/2016

Me gusta.

(0) (0) Abuz
13/11/2016

F f buna

(0) (0) Abuz
13/11/2016

Tu aia din 04/08/2016, 17:07 zici "rezervez", deci tu rezervezi. Normal, corect este eu rezerv, tu rezervi etc.

(1) (3) Abuz
20/07/2016

"inCA CAldut" si tu esti una din cele care gatesc cu KK. Pofta buna!

(1) (3) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează