Petitchef

Prajitura "tosca"

Desert
4 porții
1 oră
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

pentru blat:

8 albusuri

200 g zahar fin

50 g nuca de cocos

100 g mac

4 linguri faina

2 lingurite praf de copt

putina sare


Pentru crema:

8 galbenusuri

8 linguri zahar

1 plic praf budinca de vanilie

300 ml lapte

300 g unt


Ne mai trebuie:

biscuiti simpli

ciocolata cu lapte

Preparare

  • Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei, de asemenea si restul ingredientelor, pentru o reusita a blatului. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul. Adaugam nuca de cocos si macul. Cu miscari de jos in sus amestecam.
  • Turnam faina si praful de copt cernute. La fel amestecam cu miscari de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt (34 x 20 cm) si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 15-20 minute.
  • Intre timp pregatim crema: amestecam galbenusrile cu zaharul si praful de budinca. Turnam laptele si fierbem crema pe baie de aburi pana se ingroasa. O lasam sa se raceasca bine. Cand este complet racita, adaugam untul la temperatura camerei si mixam crema pana devine omogena. O intindem pe blatul racit.
  • Adaugam un strat de biscuiti simpli. Din 100 g ciocolata cu lapte, un cub de unt, 2 linguri zahar brun si 3 de lapte, am pregatit un sos. Le-a fiert pana s-au ingrosat. Cat era inca caldut l-a intins peste prajitura.

Poze

Prajitura Tosca, poza 1Prajitura Tosca, poza 2Prajitura Tosca, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

04/08/2016

Eu amestec faina impreuna cu macul si nuca de cocos ,asa iese si mai pufoasa ca nu o amesteci asa mult !!!!!! Si rezervez un pic de crema pe care o pun un strat subtire peste biscuiti doar sa se umple liniile intre ei si pe urma torn glazura de ciocolata nu prea fierbinte ,astfel prajitura arata mai eleganta ,parerea mea .Multumim de reteta & God bless !!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
11/12/2016

Me gusta.

(0) (0) Abuz
13/11/2016

F f buna

(0) (0) Abuz
13/11/2016

Tu aia din 04/08/2016, 17:07 zici "rezervez", deci tu rezervezi. Normal, corect este eu rezerv, tu rezervi etc.

(0) (3) Abuz
20/07/2016

"inCA CAldut" si tu esti una din cele care gatesc cu KK. Pofta buna!

(0) (3) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciocolata cu alune
Ciocolata cu alune
6 porții
4h25m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura tosca
Prajitura tosca
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura tosca
Prajitura tosca
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura tosca
Prajitura tosca
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: