Petitchef

Prajitura tosca

Desert
4 porții
30 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
6 albusuri

150 g zahar

50 g mac

2 linguri nuca de cocos

3 linguri faina

1/2 lingurita praf de copt

6 galbenusuri

8 linguri zahar

3 linguri amidon

225 ml lapte

200 g unt

vanilie

100 ml apa

100 g zahar

1 lingura lichior de ciocolata

150 g biscuiti obisnuiti

100 g ciocolata amaruie

50 ml frisca lichida

50 g unt

Preparare

  • Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
  • Compozitia o turnam intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.
  • Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Desfacem totul cu latele rece si punem pe aragaz la foc mic. Amestecam incontinuu pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit.
  • Intre timp batem untul spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si cu vanilia si-l adaugam cate putin in crema de galbenusuri bine racita.Crema obtinuta se repartizeaza uniform pe blatul cu mac.
  • Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu apa rece. Atentie la aburi! Lasam la racit si din cand in cand amestecam sa se topeasca zaharl caramel. Dupa racire adaugam si lichiorul.
  • Biscuitii ii insiropam,apoi ii aliniem frumos peste stratul de crema.
  • Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit.Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

Poze

Prajitura Tosca, poza 1Prajitura Tosca, poza 2Prajitura Tosca, poza 3Prajitura Tosca, poza 4Prajitura Tosca, poza 5Prajitura Tosca, poza 6Prajitura Tosca, poza 7Prajitura Tosca, poza 8

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Prajitura rasturnata cu ananas


Comentarii:

feldissima
feldissima, 19/11/2013

Superrrrrrrrrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz
28/01/2012

E super buna

(0) (0) Abuz
30/10/2011

Foarte buna

(0) (0) Abuz
24/06/2011

E tare

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura tosca
Prajitura tosca
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura tosca - printre preferate :d
Prajitura tosca - printre preferate :d
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura tosca
Prajitura tosca
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: