Petitchef

Prajitura Tosca

Desert
4 porții
30 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
  • Compozitia o turnam intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.
  • Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Desfacem totul cu latele rece si punem pe aragaz la foc mic. Amestecam incontinuu pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit.
  • Intre timp batem untul spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si cu vanilia si-l adaugam cate putin in crema de galbenusuri bine racita.Crema obtinuta se repartizeaza uniform pe blatul cu mac.
  • Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu apa rece. Atentie la aburi! Lasam la racit si din cand in cand amestecam sa se topeasca zaharl caramel. Dupa racire adaugam si lichiorul.
  • Biscuitii ii insiropam,apoi ii aliniem frumos peste stratul de crema.
  • Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit.Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.


Poze

Prajitura Tosca
Prajitura Tosca - poza 2
Prajitura Tosca - poza 3
Prajitura Tosca - poza 4
Prajitura Tosca - poza 5
Prajitura Tosca - poza 6
Prajitura Tosca - poza 7
Prajitura Tosca - poza 8

Întrebări:




Comentarii:

cris_nedelcovici, 27/12/2022

E minunata! Am facut-o de cateva ori.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
feldissima
feldissima, 19/11/2013

Superrrrrrrrrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz
28/01/2012

E super buna

(0) (0) Abuz
30/10/2011

Foarte buna

(0) (0) Abuz
24/06/2011

E tare

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează