Petitchef

Red velvet cake

Desert
10 porții
4 ore
25 min
Dificil
Red Velvet Cake / Tort Red Velvet sau cum vreti sa ii spunem, este unul dintre torturile americane emblematice. Este un desert special, nu numai pentru ca arata spectaculos, dar are si un gust greu de egalat. Este ideal de facut la ocazii speciale, datorita aspectului care atrage toate privirile.
Noi il prezentam in 2 variante:
* Romantic - cu flori frumoase de culoare roz si zmeura parfumata
* Sangeros - de Halloween - cu coulis de zmeura ;-)

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Pentru cele 3 blaturi :

300 gr faina de grau

16 gr cacao neindulcita

120 ml ulei de floarea soarelui

250 gr zahar pudra

2 oua

5 gr de bicarbonat de sodiu

4 gr de otet

1 lingurita colorant rosu-gel

10 gr extract de vanilie


Lapte batut:

250 ml lapte

10 ml suc de lamaie


Pentru crema cu unt:

125 gr unt

300 gr zahar pudra

125 gr crema de branza Philadelphia


Pentru decor:

Coulis de zmeura

Materiale

3 tavi de copt de 15 cm de diametru (sau o tava)
1 robot patiserie sau mixer electric
1 spatula
folie alimentara
lira pentru taiat blaturile
2 discuri ornamentale de carton de 16 cm de diametru

Preparare

  • Etapa 1 - Red velvet cake
    Amestecați laptele si zeama de lamaie si lasati sa stea timp de 10 minute pentru a obtine lapte batut. (folositi lapte batut daca aveti)
    Cerneti faina si cacaoa.
  • Etapa 2 - Red velvet cake
    Turnati uleiul si zaharul in vasul robotului. Adaugati ouale si bateti la viteza 3 pana cand amestecul se albeste.
  • Etapa 3 - Red velvet cake
    Reduceti viteza la 2 si adaugati treptat amestecul de faina + cacao si amestecul de lapte + zeama de lamaie (sau lapte batut daca aveti) alternand cele doua.
  • Etapa 4 - Red velvet cake
    Se amesteca bicarbonatul cu otetul si se incorporează in preparat.
    În cele din urma, incorporatți vanilia si colorantul.
  • Etapa 5 - Red velvet cake
    Împartiti aluatul in 3. Turnati aluatul in trei forme unse cu unt. Introduceti fiecare blat la cuptor 25-30 minute la 180° C verificand coacerea.
  • Etapa 6 - Red velvet cake
    Scoateti blaturile din cuptor si lasati-le sa se raceasca putin inainte de a scoate pe un suport. Raciti-le complet, puneti-le in folie alimentara si dati la rece peste noapte.
  • Etapa 7 - Red velvet cake
    Se toarna zaharul pudra in vasul robotului, se adauga untul si freaca. Cand amestecul s-a dublat in volum si s-a deschis la culoare, adaugati crema de branza Philadelphia si frecati timp de 5 minute. Puneti crema la rece.
  • Etapa 8 - Red velvet cake
    Scoateti cele 3 blaturi din frigider, setati lira (dispozitivul pentru taierea blaturilor) sa taie cele 3 blaturi la aceeasi dimensiune si apoi taiati partea superioara a blaturilor pentru a obtine blaturi egale.
  • Etapa 9 - Red velvet cake
    Aranjati un disc de carton pe placa rotativa. Puneti putina crema de unt pe disc, apoi asezati un blat in centru.
  • Etapa 10 - Red velvet cake
    Adaugati crema de unt (aproximativ 2 linguri) in partea de sus a primului blat si intindet cu o spatula. Puneti al doilea blat si repetati.
  • Etapa 11 - Red velvet cake
    Așezati al treilea blat cu susul in jos. Adaugati crema de unt deasupra si folositi-va un instrument de nivelare sa neteziti crema in jurul tortului si pe partea de sus. Dati la rece 30 de minute.
  • Etapa 12 - Red velvet cake
    Scoateti de la rece si adaugati crema de unt ramasa in partea superioara si laterala a tortuli.Neteziti bine.
  • Etapa 13 - Red velvet cake
    Decorati tortul dupa preferinte:
    pentru un decor romantic, am folosit trandafiri si zmeura
  • Etapa 14 - Red velvet cake
    Pentru un decor de Halloween, am turnat coulis de zmeura deasupra tortului si apoi am infipt un cutit in tort.
  • Etapa 15 - Red velvet cake
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Laptele batut: Puteti utiliza lapte batut daca aveti. Am folosit lapte si zeama lamaie.

Impartiti aluatul în 3: Impartiti aluatul in 3. Am folosit doar o tava de copt de 15 cm si am copt blaturile unul cate unul. Puteti alege sa coaceti aluatul intr-o tava mai larga si sa decupati apoi blaturi de 15 cm diamentru.

Am racit blaturile in frigider peste noapte, dar le puteti lasa sa se raceasca si minim 3 ore.

Poze

Red velvet cake, poza 1Red velvet cake, poza 2Red velvet cake, poza 3Red velvet cake, poza 4Red velvet cake, poza 5




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sandwich cake
Sandwich cake
8 porții
47 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Moelleux ciocolata-vanilie
Moelleux ciocolata-vanilie
10 porții
1h10m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Red velvet cake (catifea rosie)
Red velvet cake (catifea rosie)
4 porții
1h20m
Foarte ușor
Rețetă Tort catifea rosie sau red velvet cake
Tort catifea rosie sau red velvet cake
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Briose 'red velvet'
Briose 'red velvet'
1 porții
45 min
Ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleMug cake - prajitura la canaMug cake - prajitura la cana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: