Petitchef

Red Velvet de Halloween

Tortul de catifea roșie este un desert de patiserie tipic american. Blatul de culoarea roșu intens și consistența sa moale reprezintă perfect numele pe care îl poartă. Acest deliciu din Statele Unite ar trebui încercat cel puțin o dată în viață și aici vă oferim rețeta explicată pas cu pas pentru a pregăti o versiune de Halloween. Aveți răbdare pentru că procesul este destul de laborios.

Desert
10 porții
4 ore
3 ore
20 min
Dificil

Ingrediente

10

Pentru blat:

Pentru lapte bătut:

Pentru crema de unt:

Pentru decor:

Materiale

  • 3 tavi de copt de 15 cm de diametru (sau o tava)
  • 1 robot patiserie sau mixer electric
  • 1 spatulă
  • folie alimentara
  • strecurătoare
  • lira pentru tăiat blaturile
  • placă rotativă
  • 1 disc ornamental de carton de 16 cm de diametru

Preparare

  • Etapa 1 - Red Velvet de Halloween
    Mai întâi pregătim laptele bătut: amestecăm laptele și sucul de lămâie într-un bol, apoi lăsăm amestecul să se odihnească 10 minute
  • Etapa 2 - Red Velvet de Halloween
    Între timp punem uleiul, zahărul și ouăle în vasul mixerului. Apoi batem la viteza 3 până amestecul se albește.
  • Etapa 3 - Red Velvet de Halloween
    Într-un castron separat, cernem împreună făina și cacao. Reducem viteza mixerului la 2 și adăugăm treptat amestecul de făină + cacao și lapte bătut. (Încercați să alternați laptele bătut cu amestecul uscat, cernut).
  • Etapa 4 - Red Velvet de Halloween
    Amestecați oțetul cu bicarbonatul de sodiu într-un castron mic, apoi adăugați-l în compoziție. La final, adăugați aroma de vanilie și colorant alimentar.
  • Etapa 5 - Red Velvet de Halloween
    Turnați amestecul în formele de 16 cm, unse cu unt și coaceți 25-30 de minute la 180°. Dacă aveți doar o matriță de această dimensiune, va trebui să faceți trei loturi separate.
  • Etapa 6 - Red Velvet de Halloween
    Lăsați să se răcească puțin apoi întoarcem blaturile pe un grătar și așteptați să se răcească complet. În acest moment, înfășurați-le separat, în folie alimentară și puneți-le la frigider peste noapte.
  • Etapa 7 - Red Velvet de Halloween
    Haideți să pregatim crema.
    Puneți untul moale în vasul mixerului, apoi adaugați zahărul pudră, cernut și începeți să amestecați. Cand volumul preparatului s-a dublat (si culoarea este deschisă), adăugați crema de brânză Philadelphia și continuați să bateți încă 5 minute. Când crema este gata se pastrează la frigider
  • Etapa 8 - Red Velvet de Halloween
    Scoateți blatul din frigider și tăiați-l cu lira la dimensiuni egale (dacă nu aveți liră puteți folosi un cuțit) asigurându-vă că obțineți aceeași înălțime.
  • Etapa 9 - Red Velvet de Halloween
    Așezați puțină cremă în mijlocul plăcii de carton pentru tort, apoi puneți-o pe placa rotativă. Așezați apoi primul blat pe ea
  • Etapa 10 - Red Velvet de Halloween
    Așezați câteva linguri de cremă de unt pe suprafața primului blat și întindeți-o bine folosind o spatulă. Apoi adăugați al doilea blat și repetați aceeași operațiune ca înainte.
  • Etapa 11 - Red Velvet de Halloween
    În acest moment luați ultimul blat rămas și puneți-l, invers (baza sa fie deasupra), peste celelalte două. Puneți întotdeauna câteva linguri de cremă de unt, apoi nivelați până când tortul este vizibil neted. Lăsați să se odihnească 30 de minute la frigider.
  • Etapa 12 - Red Velvet de Halloween
    Luați tortul de la frigider și terminați să acoperiți cu toată crema de unt rămasă. Ajutați-vă mereu de o spatulă până obțineți o suprafață netedă (ca în fotografie)
  • Etapa 13 - Red Velvet de Halloween
    Să decorăm de Halloween:
    Turnați coulisul de zmeură pe toată suprafață și lăsați să picure pe părțile laterale. La final, înfigeți un cuțit mare în mijloc.

Observații:

Cât timp se păstrează tortul de catifea roșie?
Maxim 3 zile la frigider într-un recipient ermetic sau sub clopot de tort

Pot cumpăra laptele bătut gata preparat?
Da. Noi v-am arătat cum puteți să îl pregătiți și acasă.

Cât timp ar trebui să se odihnească blatul de catifea roșie de Halloween?
Vă recomandăm o noapte întreagă de odihnă. Dacă nu aveți la dispoziție mult timp, luați în considerare ca timpul minim de odihna este de 3 ore.

Pot decora tortul de catifea roșie și în alte moduri?
Bineînțeles. În această rețetă am realizat un decor pentru Halloween, dar puteți alege cum să decorați în funcție momentul aniversat. Pe site este disponibilă și varianta romantică, pentru Valentine Day.


Rețete inrudite

YouTube

Red velvet cake


Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Red Velvet de Halloween
Red Velvet de Halloween - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Red velvet cake
Red velvet cake
10 porții
4 h 25 m
Dificil
5 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cocktail sangeros de halloween (fara alcool)
Cocktail sangeros de halloween (fara alcool)
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Club maki, sandwich club japonez
Club maki, sandwich club japonez
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Deserturi de „cosmar” pentru Halloween Deserturi de „cosmar” pentru Halloween

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează