Tort de morcovi (carrot cake)

(4.62/5 - 93 voturi)
9 comentarii

Ingrediente

- 1 cana(100 g) nuci caramelizate
- 340 g morcovi (aproximativ 2 cani jumatate morcovi razaliti)
- 2 cani (280 g) faina alba
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1 1/2 lingurita scortisoara
- 4 oua mari
- 1 1/2 cani (300 g) zahar
- 1 cana (240 ml) ulei vegetal
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1/2 cana sos de ananas sau de mere (optional)
Pentru crema de branza:
- 1/4 cana (57 g) unt la temperatura camerei
- 225 g crema de branza la temperatura camerei (Philadelphia)
- 2 cani (230 g) zahar tos
- 1 lingurita (4 g) esenta de vanilie
- suc de lamaie
Pentru ornat:
- 1 cana (100 g) nuci caramelizate taiate marunt

Preparare

Etapa 1

Incalziti cuptorul la 180 grade C.Tortul se coace in doua pentru a ne fi mai usor sa-l ornam cu crema de branza.Ungeti doua tavi de dimensiuni egale (aprox 20 cm X 20 cm) cu ulei si asezati hartie cerata (de copt).

Etapa 2

Amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara.Intr-o tigaie puneti 3 linguri de zahar. Cand s-a topit zaharul, adaugati nucile taiate marunt dar nu macinate. Amestecati bine pentru ca fiecare bucatica de nuca sa fie acoperita de zaharul caramelizat. Raciti-le pe folie de aluminiu sau teflon pentru a nu se lipi.

Etapa 3

Intr-un alt bol amestecati cu mixerul ouale cam 1 minut, apoi adaugati zaharul, si mixati cam 5 minute.Adaugati uleiul si esenta de vanilie. La sfarsit amestecati morcovii si nucile caramelizate.

Etapa 4

Impartiti in doua blatul si dati la cuptor cam 30 de minute sau pana blatul trece testul cutitului(un cutit inserat in tort iese curat). Raciti blaturile.

Etapa 5

Amestecati toate ingredientele pentru crema de branza cu mixerul. Apoi intindeti intre blaturi si pe deasupra tortului crema de branza. Ornati cu nuci caramelizate si cu marzipan.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii:

21/11/2012

Un tort foarte bun, potrivit de dulce. Tuturor invitatilor le-a placut. Singura problema intampinata a fost la crema de branza. A iesit cam lichida. Nu stiu daca s-a taiat sau care a fost problema, dar dupa ce am dat-o cam o jumatate de ora la frigider, totul a fost ok. Multumim pentru reteta!

(0) (0) Abuz
09/11/2013

Foarte bun. E prima data cand fac prajitura de morcovei si a iesit excelent. Chiar nu se simtegustul de morcovei.
Iese o cantitate mare.
Eu am adaugat si 1/2 cana de ananas de conserva tocat marunt.
Bravo. Super reteta.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
27/09/2013

Acest tort de morcovi cu branza este excelent, mai ales pentru copii.

(0) (0) Abuz
06/03/2012

Este extrordinar, are toate calitatile unui desert delicios

(0) (0) Abuz
29/12/2012

Acum prepar tortul. o sa iasa foarte bun :D

(0) (0) Abuz
rebrean_m2014, 25/01/2014

Secret : stoarceti morcovii

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
27/08/2012

Este delicios:)

(0) (0) Abuz
13/10/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
20/01/2014

E bun

(0) (0) Abuz

Video sugerat

Tort cu capsune


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleCateva lucruri amuzante despre morcoviCateva lucruri amuzante despre morcovi

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale