Numarul de porții: 6
1 cana(100 g)
nuci caramelizate
340 g
morcovi (aproximativ 2 cani jumatate morcovi razaliti)
2 cani (280 g) faina alba
1 lingurita bicarbonat
1 1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1 1/2 lingurita scortisoara
1 1/2 cani (300 g) zahar
1 cana (240 ml) ulei vegetal
2 lingurite esenta de vanilie
1/2 cana sos de
ananas sau de mere (optional)
1/4 cana (57 g) unt la temperatura camerei
225 g crema de
branza la temperatura camerei (Philadelphia)
2 cani (230 g) zahar tos
1 lingurita (4 g) esenta de vanilie
suc de lamaie
1 cana (100 g) nuci caramelizate taiate marunt
Comentarii (12):
Secret : stoarceti morcovii
Foarte bun. E prima data cand fac prajitura de morcovei si a iesit excelent. Chiar nu se simtegustul de morcovei.
Iese o cantitate mare.
Eu am adaugat si 1/2 cana de ananas de conserva tocat marunt.
Bravo. Super reteta.
Am redus cantitatea de zahar la jumatate si este perfect asa! Am facut de cateva ori acest tort si de fiecare data a fost foarte apreciat
Nucile nu tb. sa fie caramelizate, morcovii nu trebuie storsi (ca atunci iese prajitura mult prea uscata - tip in comentarii). La Carot cake se foloseste zahar brun si faina integrala / neagra! Ce 'sos de ananas'? -suc?
Am folosit Mascarpone in loc de branza Pliladelphia si a iesit EXTRAAAORDINAR!
E bun
Excelenta
Acest tort de morcovi cu branza este excelent, mai ales pentru copii.
Acum prepar tortul. o sa iasa foarte bun :D
Un tort foarte bun, potrivit de dulce. Tuturor invitatilor le-a placut. Singura problema intampinata a fost la crema de branza. A iesit cam lichida. Nu stiu daca s-a taiat sau care a fost problema, dar dupa ce am dat-o cam o jumatate de ora la frigider, totul a fost ok. Multumim pentru reteta!