Incalziti cuptorul la 180 grade C.Tortul se coace in doua pentru a ne fi mai usor sa-l ornam cu crema de branza.Ungeti doua tavi de dimensiuni egale (aprox 20 cm X 20 cm) cu ulei si asezati hartie cerata (de copt).
Amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara.Intr-o tigaie puneti 3 linguri de zahar. Cand s-a topit zaharul, adaugati nucile taiate marunt dar nu macinate. Amestecati bine pentru ca fiecare bucatica de nuca sa fie acoperita de zaharul caramelizat. Raciti-le pe folie de aluminiu sau teflon pentru a nu se lipi.
Intr-un alt bol amestecati cu mixerul ouale cam 1 minut, apoi adaugati zaharul, si mixati cam 5 minute.Adaugati uleiul si esenta de vanilie. La sfarsit amestecati morcovii si nucile caramelizate.
Impartiti in doua blatul si dati la cuptor cam 30 de minute sau pana blatul trece testul cutitului(un cutit inserat in tort iese curat). Raciti blaturile.
Amestecati toate ingredientele pentru crema de branza cu mixerul. Apoi intindeti intre blaturi si pe deasupra tortului crema de branza. Ornati cu nuci caramelizate si cu marzipan.
Cel mai bun tort. Intrade - var, reteta nu este scrisa cum trebuie(nu mentioneaza nici cand adaugam sucul de ananas, si nici daca morcovii trebuiesc storsi)si la crema prea mult zahar. (eu mereu pun mai putin zahar, si lamaie mai multa, iese ff bun, fresh). Daca le pui cap la cap, iti iese un tort foarte bun.
Foarte prost explicat , mulți pași trebuiesc deduși de sine stătător! Nu se explică cum exact faci aluatul. La gătire e scris 20 de minute (total), in reteta scrie că blatul s epune in cuptor pe 30 minute. Cantitatea de zahara indicata este excesiva.
Am facut aceasta reteta dar, din pacate, crema a iesit un fiasco total. In primul rand, e enorm de mult zahar, la cantitatile date, a iesit gretos de dulce, si fiindca am pus mai mult suc de lamaie, a iesit si prea moale iar zaharul nu s-a topit desi a fost destul de fin,poate ar fi trebuit pudra? Imi pare rau dar e destul de prost prezentata reteta, pe langa faptul ca,la blat, s-a uitat de tot mentionarea fainii la preparare, crema e de-a dreptul jalnica...desi am urmat instructiunile. Poate am gresit eu cu ceva, insa specificatiile din reteta lasa f mult de dorit.
Foarte bun. E prima data cand fac prajitura de morcovei si a iesit excelent. Chiar nu se simtegustul de morcovei. Iese o cantitate mare. Eu am adaugat si 1/2 cana de ananas de conserva tocat marunt. Bravo. Super reteta.
Prost prezentata reteta , nu specifica când se pune dosul de mere. Am pus jumătate din cantitatea de zahar , ca am citit la comentarii ca e prea mult. Am pus pudra
Nucile nu tb. sa fie caramelizate, morcovii nu trebuie storsi (ca atunci iese prajitura mult prea uscata - tip in comentarii). La Carot cake se foloseste zahar brun si faina integrala / neagra! Ce 'sos de ananas'? -suc?
Comentarii (18):
Este foarte bună, dar puțin cam mult zahăr pentru aluat
Eu pun intre 200-250 g de zahăr și iese foarte bun
Cel mai bun tort. Intrade - var, reteta nu este scrisa cum trebuie(nu mentioneaza nici cand adaugam sucul de ananas, si nici daca morcovii trebuiesc storsi)si la crema prea mult zahar. (eu mereu pun mai putin zahar, si lamaie mai multa, iese ff bun, fresh). Daca le pui cap la cap, iti iese un tort foarte bun.
Foarte prost explicat , mulți pași trebuiesc deduși de sine stătător! Nu se explică cum exact faci aluatul. La gătire e scris 20 de minute (total), in reteta scrie că blatul s epune in cuptor pe 30 minute. Cantitatea de zahara indicata este excesiva.
Am facut aceasta reteta dar, din pacate, crema a iesit un fiasco total. In primul rand, e enorm de mult zahar, la cantitatile date, a iesit gretos de dulce, si fiindca am pus mai mult suc de lamaie, a iesit si prea moale iar zaharul nu s-a topit desi a fost destul de fin,poate ar fi trebuit pudra? Imi pare rau dar e destul de prost prezentata reteta, pe langa faptul ca,la blat, s-a uitat de tot mentionarea fainii la preparare, crema e de-a dreptul jalnica...desi am urmat instructiunile. Poate am gresit eu cu ceva, insa specificatiile din reteta lasa f mult de dorit.
Foarte bun tortul, dar e extrem de dulce crema de branza cu doua cani de zahar.
Secret : stoarceti morcovii
Foarte bun. E prima data cand fac prajitura de morcovei si a iesit excelent. Chiar nu se simtegustul de morcovei.
Iese o cantitate mare.
Eu am adaugat si 1/2 cana de ananas de conserva tocat marunt.
Bravo. Super reteta.
Prost prezentata reteta , nu specifica când se pune dosul de mere. Am pus jumătate din cantitatea de zahar , ca am citit la comentarii ca e prea mult. Am pus pudra
Am redus cantitatea de zahar la jumatate si este perfect asa! Am facut de cateva ori acest tort si de fiecare data a fost foarte apreciat
Nucile nu tb. sa fie caramelizate, morcovii nu trebuie storsi (ca atunci iese prajitura mult prea uscata - tip in comentarii). La Carot cake se foloseste zahar brun si faina integrala / neagra! Ce 'sos de ananas'? -suc?