Tort de morcovi (carrot cake)

(4.62/5 - 93 voturi)
9 comentarii


Ingrediente

- 1 cana(100 g) nuci caramelizate
- 340 g morcovi (aproximativ 2 cani jumatate morcovi razaliti)
- 2 cani (280 g) faina alba
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1 1/2 lingurita scortisoara
- 4 oua mari
- 1 1/2 cani (300 g) zahar
- 1 cana (240 ml) ulei vegetal
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1/2 cana sos de ananas sau de mere (optional)
Pentru crema de branza:
- 1/4 cana (57 g) unt la temperatura camerei
- 225 g crema de branza la temperatura camerei (Philadelphia)
- 2 cani (230 g) zahar tos
- 1 lingurita (4 g) esenta de vanilie
- suc de lamaie
Pentru ornat:
- 1 cana (100 g) nuci caramelizate taiate marunt

Preparare

Etapa 1

Incalziti cuptorul la 180 grade C.Tortul se coace in doua pentru a ne fi mai usor sa-l ornam cu crema de branza.Ungeti doua tavi de dimensiuni egale (aprox 20 cm X 20 cm) cu ulei si asezati hartie cerata (de copt).

Etapa 2

Amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara.Intr-o tigaie puneti 3 linguri de zahar. Cand s-a topit zaharul, adaugati nucile taiate marunt dar nu macinate. Amestecati bine pentru ca fiecare bucatica de nuca sa fie acoperita de zaharul caramelizat. Raciti-le pe folie de aluminiu sau teflon pentru a nu se lipi.

Etapa 3

Intr-un alt bol amestecati cu mixerul ouale cam 1 minut, apoi adaugati zaharul, si mixati cam 5 minute.Adaugati uleiul si esenta de vanilie. La sfarsit amestecati morcovii si nucile caramelizate.

Etapa 4

Impartiti in doua blatul si dati la cuptor cam 30 de minute sau pana blatul trece testul cutitului(un cutit inserat in tort iese curat). Raciti blaturile.

Etapa 5

Amestecati toate ingredientele pentru crema de branza cu mixerul. Apoi intindeti intre blaturi si pe deasupra tortului crema de branza. Ornati cu nuci caramelizate si cu marzipan.




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 21/11/2012, 10:08

Un tort foarte bun, potrivit de dulce. Tuturor invitatilor le-a placut. Singura problema intampinata a fost la crema de branza. A iesit cam lichida. Nu stiu daca s-a taiat sau care a fost problema, dar dupa ce am dat-o cam o jumatate de ora la frigider, totul a fost ok. Multumim pentru reteta!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 09/11/2013, 13:19

Foarte bun. E prima data cand fac prajitura de morcovei si a iesit excelent. Chiar nu se simtegustul de morcovei.
Iese o cantitate mare.
Eu am adaugat si 1/2 cana de ananas de conserva tocat marunt.
Bravo. Super reteta.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 27/09/2013, 12:27

Acest tort de morcovi cu branza este excelent, mai ales pentru copii.

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 06/03/2012, 12:25

Este extrordinar, are toate calitatile unui desert delicios

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 29/12/2012, 09:14

Acum prepar tortul. o sa iasa foarte bun :D

(0) (0) Abuz
5 / 5rebrean_m2014
Postat 25/01/2014, 10:21

Secret : stoarceti morcovii

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 27/08/2012, 13:25

Este delicios:)

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/10/2013, 01:45

Excelenta

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 20/01/2014, 01:03

E bun

(0) (0) Abuz

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale