Petitchef

Tarta cu cirese si cacao

Desert
8 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Ingrediente (foto 2):

Preparare

  • Fiindca am cumparat pentru tortul aniversar mai multe cirese decat era cazul, am ramas cu un surplus care risca sa se piarda in anonimat. A rezultat, vorba cantecului, more "sweets for my sweet".

    Iti recomand sa alegi cu grija cirese dulci, altfel risti sa iei din graba din cele imbarligate cu suratele visine, sa iasa tarta acrisoara si sa o pudrezi in nestire cu zahar. S-ar zice ca vorbesc din experienta :) .


    Ciresele le speli si le lasi zvantat mai intai intr-o sita, apoi pe servete de hartie; le golesti de samburi (foto 1).
    Intr-un bol cerni faina, cacaoa si adaugi jumatate din cantitatea de zahar (foto 3). Separat, bati albusurile spuma si adaugi treptat restul de zahar, zaharul pudra si putina esenta de vanilie (foto 4).

    Peste albusurile spuma torni "prafurile" din primul bol (foto 5 si 6) pe care apoi le incorporezi cu o spatula, cu miscari ca de rasturnare de jos in sus (foto 7) pentru a obtine un aluat lejer, spumos.

    Tapetezi o forma cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm cu hartie de copt pe fund si respectiv putin unt si faina pe margini, torni aluatul si nivelezi (foto 8).

    Imparti frumusel pe toata suprafata ciresele (foto 9 si 10) si dai la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de min.
    Scoti tarta de la cuptor, o lasi cateva min sa se odihneasca in forma, apoi o lasi la racit pe un gratar. Cand e gata racita, o pui pe platou, o pudrezi cu zahar pudra si e numai buna de servit. Pofta buna!

    Nota: Inspirata din Reader's Digest.


Poze

Tarta cu cirese si cacao
Tarta cu cirese si cacao - poza 2
Tarta cu cirese si cacao - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

29/05/2014

Groaznic !!!!!!!! se lipeste toata si nu se leaga in tava !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Nico, 20/02/2018

Varzaaaa!

(0) (0) Abuz
12/07/2015

O esenta de vanilie intreaga?

(0) (0) Abuz
31/03/2014

Delicioasa si...Dukan!!!!

(0) (0) Abuz
maria_m2013
maria_m2013, 05/07/2013

EXPLICATII LE LASA DE DORIT!!!!!!1

(0) (0) Abuz
06/06/2013

Am facut aceasta tarta impreuna cu mama mea si a iesit foarte buna! felicitari!Aveti 5 stelute de la mn

(0) (0) Abuz
26/05/2013

FF faina si usoara de facut :)

(0) (0) Abuz
07/07/2011

Unde sunt pozele

(0) (0) Abuz
07/07/2011

Usor de preparat

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu foietaj si cirese
Tarta cu foietaj si cirese
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tartă de paște cu ciocolată și caramel
Tartă de paște cu ciocolată și caramel
8 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu mere, nuci si scortisoara
Tarta cu mere, nuci si scortisoara
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează