Petitchef

Tarta cu rubarba!

Desert
8 porții
3 ore
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
240 g zahar

80 ml apa

1 plic z.v

2 linguri apa calda

1200 g rubarba taiata fasii

480 g de firimituri de graham

60 g zahar80g unt topit1 lingura cacao- 60 g crema de branza

60 g branza mascarpone

3 linguri zahar

1 lingura coaja lamaie

1 lingurita vanilie

Preparare

  • se pun ingredientele pe foc, se toarna peste fructe, se acopera tava cu folie si se da 35-40 min la cuptorse lasa la racit...Sosul din tava se strecoara,se pune pe foc si cand inceape sa fiarba se adauga 1 lingura de amidon dizolvat in 2 linguri de apa rece. ( in loc de amidon, am pus jeleu rosu ) abia scos de la cuptor, am tinut 40 de min si rubarba se inmuiase destul de mult.
  • Se amesteca si se face un blat care se intinde si se preseaza cu mana in tava de tarta.
  • Se amesteca ingredientele si se adauga 300 ml frisca se amesteca bine.Crema se ingroasa.
    Crema se toarna peste blat si se da la rece 2 ore.
  • Pus rubarba peste crema, apoi am turnat jeleul facut din sosul lasat de rubarba in cuptor, o lingura rasa de zahar si plicul de jeleu.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Tarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: