Petitchef

Tarta cu pere si ciocolata

Desert
8 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se pregateste blatul: Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muiat si la sfarsit oul si galbenusul. Se framanta putin, atat cat sa fie toate bine amestecate. Se da forma unei sfere si se lasa 1 -2 ore la rece. Se scoate aluatul de la frigider, se intinde sub forma de cerc si se pune in forma de tarta, care a fost unsa cu unt si se tapetata cu putina faina. Se inteapa cu furculita astfel incat aburul format sa poata iesi, iar fundul de la tarta sa nu se deformeze. Tava se da la cuptor pentru 35 de minute, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.

    Cele doua pere se decojesc si se taie in 4. Se pun intr-un sirop fierbinte din 150 g de zahar si 100 ml de apa, impreuna cu cuisoarele si scortisoara. Se fierbe aproximativ 20 de min. la foc potrivit, urmarind sa nu se inmoaie prea tare. Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca si sa se scurga. Apoi si sferturile se mai taie in jumatati tot pe lung.

    Pregatim ciocolata. Punem intr-un vas pe bain-marie ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu frisca. Cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si se da la rece. Cand s-a racit se bate putin cu mixerul.
    Pe tarta racita se pune un strat de ciocolata, dupa care se aseaza feliile de pere. Se toarna si restul de ciocolata.
    Tarta este buna a doua zi, cand aluatul devine fraged. Pofta buna!


Poze

Tarta cu pere si ciocolata
Tarta cu pere si ciocolata - poza 2
Tarta cu pere si ciocolata - poza 3

Întrebări:




Comentarii (12):

edithke, 10/03/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
15/10/2013

O reteta foarte gustoasa felicitari

(0) (0) Abuz
15/10/2013

Absolut delicios ! Felicitari !

(0) (0) Abuz
15/10/2013

Minunat desert si nu foarte greu de facut.cred ca este si foartE bun.

(0) (0) Abuz
urania, 15/10/2013

Pare foarte buna si usor de facut!

(0) (0) Abuz
15/10/2013

Super bun

(0) (0) Abuz
15/10/2013

Foarte bun!

(0) (0) Abuz
iuliana-elena, 15/10/2013

Cred ca-i buna dar atata astepti pana-i buna de mancat !!!ba sa se raceasca aluatul, ba blatul, ba crema ..apoi "o noapte" pan' sa fie buna de mancat..

(0) (0) Abuz
16/09/2013

Super

(0) (0) Abuz
22/09/2012

E foarte buna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu ciocolata si pere
Tarta cu ciocolata si pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu banane si ciocolata
Tarta cu banane si ciocolata
10 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tartă de paște cu ciocolată și caramel
Tartă de paște cu ciocolată și caramel
8 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta trio ciocolata
Tarta trio ciocolata
6 porții
18 h 50 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta iepuras cu oua de ciocolata
Tarta iepuras cu oua de ciocolata
10 porții
2 h 12 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează