Petitchef

Tort cu mousse de ciocolata alba si mure

Desert
6 porții
1 oră
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
  • Se toarna aluatul intr-o tava de 20/20 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
  • Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.
  • Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.
  • Se prepara ca si mousse de ciocolata alba,iar la sfarsit incorporam si piureul de mure. Murele facut piure in blender,apoi trecut prin sita,sa nu aiba seminte, gandit ca n-o sa le placa copiilor. A ramas mai putin din cantitatea initiala,dar a fost bun si aromat.
  • In tava de tort in care copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
    Punem primul strat de mousse de ciocolata alba,apoi cel de mure.Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. lasat peste noapte.Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.Scoatem si restul de folie si acoperim cu glazura de ciocolata.
  • Cacaoa o amestecam cu zahar,dupa care o "desfacem" cu frisca lichida si apa.
    Se pune vasul pe foc si se fierbe,in jur de 10 minute,pana se ingroasa putin.Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata si omogenizam.


Poze

Tort cu mousse de ciocolata alba si mure
Tort cu mousse de ciocolata alba si mure - poza 2
Tort cu mousse de ciocolata alba si mure - poza 3
Tort cu mousse de ciocolata alba si mure - poza 4
Tort cu mousse de ciocolata alba si mure - poza 5
Tort cu mousse de ciocolata alba si mure - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

11/01/2014

Testat la mine in bucatarie a iesit SUPER

(0) (0) Abuz
18/05/2012

Aratos si gustos

(0) (0) Abuz
tundi
tundi, 11/05/2010

Bravaaaaaa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează