Petitchef

Tort cu mousse de ciocolata alba si mure

Desert
6 porții
60 min
60 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
4 oua

50 g zahar

40 g Crem Ole de ciocolata

esenta de rom

200 g ciocolata alba

350 ml frisca lichida

6 g gelatina

200 g ciocolata alba

250 g mure

350 g frisca lichida

10 g gelatina

Preparare

  • Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
  • Se toarna aluatul intr-o tava de 20/20 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
  • Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.
  • Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.
  • Se prepara ca si mousse de ciocolata alba,iar la sfarsit incorporam si piureul de mure. Murele facut piure in blender,apoi trecut prin sita,sa nu aiba seminte, gandit ca n-o sa le placa copiilor. A ramas mai putin din cantitatea initiala,dar a fost bun si aromat.
  • In tava de tort in care copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
    Punem primul strat de mousse de ciocolata alba,apoi cel de mure.Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. lasat peste noapte.Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.Scoatem si restul de folie si acoperim cu glazura de ciocolata.
  • Cacaoa o amestecam cu zahar,dupa care o "desfacem" cu frisca lichida si apa.
    Se pune vasul pe foc si se fierbe,in jur de 10 minute,pana se ingroasa putin.Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata si omogenizam.

Poze

Tort cu mousse de ciocolata alba si mure, poza 1Tort cu mousse de ciocolata alba si mure, poza 2Tort cu mousse de ciocolata alba si mure, poza 3Tort cu mousse de ciocolata alba si mure, poza 4Tort cu mousse de ciocolata alba si mure, poza 5Tort cu mousse de ciocolata alba si mure, poza 6

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Tort cu mousse de ciocolata Petitchef


Comentarii:

11/01/2014

Testat la mine in bucatarie a iesit SUPER

(0) (0) Abuz
18/05/2012

Aratos si gustos

(0) (0) Abuz
tundi
tundi, 11/05/2010

Bravaaaaaa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba
Tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort de ciocolata cu mousse de banane
Tort de ciocolata cu mousse de banane
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu mousse din 3 feluri de ciocolata
Tort cu mousse din 3 feluri de ciocolata
8 porții
4 ore
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisSimplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!Simplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: