Petitchef

Tort de ciocolata tricolor

Desert
10 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10
170 g ciocolata amaruie

170 g ciocolata cu lapte

170 g ciocolata alba

500 g branza de vaci dulce

180 g zahar

1 pliculet zahar vanilat

250ml frisca lichida sau lapte

2 plicuri gelatina

350 g biscuiti simpli de cacao

260 g unt

Preparare

  • Maruntim biscuitii in robotul de bucatarie dupa care ii punem intr-un castron incapator. Peste biscuitii maruntiti adaugam 200g de unt si framantam cu mainile pana ce biscuitii au absortit tot untul. Compozitia obtinuta o asezam intr-o tava rotunda cu peretii detasabili si tapetam fundul formei. Doar fundul nu si peretii. Dam forma la frigider pentru 1 ora.
  • In 3 cratite diferite topim pe abur cele 3 feluri de ciocolata.
  • Intr-un castron mixam branza de vaci impreuna cu zaharul si frisca lichida cat sa se amestece ingredientele, nu mai mult de 2 minute.
  • Intr-o craticioara mica punem gelatina la inmuiat in 150ml apa pentru 10 minute. Dupa 10 minute punem craticioara pe abur si amestecam continuu pana ce bilutele de gelatina se dizolva si devine transparenta. In acest moment o putem lua de pe abur si o incorporam amestecului de branza.
  • Impartim branza in trei parti egale. In prima parte de branza adugam ciocolata amaruie si amestecam bine pana la omogenizare. Scoatem forma din frigider si peste blatul de biscuiti asezam crema de ciocolata amarurie, dupa care dam din nou forma la frigider.
  • In cea de-a doua parte de branza adaugam ciocolata cu lapte si amestecam bine. Scoatem forma din frigider si asezam crema de ciocolata cu lapte peste stratul de crema cu ciocolata amaruie. Avem insa grija ca stratul de ciocolata amaruie sa fie cat de cat intarit pentru a nu se amesteca cremele intre ele. Dam din nou forma la figider.
  • Peste cicolata alba topita adaugam cele 60g de unt ramas si amestecam pana ce acesta se incorporeaza. Ciocolata alba o amestecam cu a treia parte de branza, scoatem forma din frigider si peste stratul de ciocolata cu lapte adugam crema de ciocolata alba.Dam din nou la frigider pentru minim 3 ore, de preferat ar fi pana a doua zi.

Poze

Tort de ciocolata tricolor, poza 1Tort de ciocolata tricolor, poza 2Tort de ciocolata tricolor, poza 3



Comentarii:

15/10/2018

Este foarte aspectosa

(0) (0) Abuz
petcu_d2013
petcu_d2013, 14/10/2018

Am notat reteta!Multumesc mult!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de branza cu ciocolata
Tort de branza cu ciocolata
6 porții
55 min
Foarte ușor
2.8 / 5
Rețetă Tort de ciocolata cu bilute de branza
Tort de ciocolata cu bilute de branza
8 porții
1h40m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort de biscuiti cu ciocolata (fara coacere)
Tort de biscuiti cu ciocolata (fara coacere)
10 porții
4h30m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: