Petitchef

Tort mousse de ciocolata ( reteta de post )

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru blat :

150 g biscuiti de post

50 g zahar

50 g margarina

30 ml frisca vegetala


Pentru crema :

500 g ciocolata amaruiede posta dulce

600 ml frisca vegetala

jumatate de plic de gelatina

o cana de nuca macinata fin


Pentru ornat:

100 g ciocolata menaj

50 g margarina

optional figurine din ciocolata topita

Preparare

  • Asa cum am precizat, reteta este in fapt tortul ciocolatos, doar blatul difera . Dupa ce am terminat , a constatat ca am folosit circa 700 g de ciocolata, mare parte in crema dar sa nu uit si risipa pe care am facut-o incercand sa fac figurine din ciocolata. Mare parte au ajuns sa fie mancate ininte de a ajunge pe tort.
  • Pe scurt, reteta se face dupa cum urmeaza : biscuitii se zdrobesc marunt cu un facalet sau, cel mai simplu, in robotul de bucatarie. Zaharul se caramelizeaza si se adauga 30 ml frisca vegetala si 50 g margarina. Se lasa la feirt pana se omogenizeaza. Ce obtinem se toarna peste biscuiti, amestecam si apoi intindem uniform pe fundul unei forme de tort. Biscuitii nu trebuie sa se inmoaie si sa devina pasta, important e sa obtinem un aluat inchegat, putin nisipos dar foarte lipicios .
  • Crema, punctul forte al acestui tort, e un mousse pe care eu il folosesc cu mare drag la torturi. Se face topind 500 g ciocolata in 200 ml frisca vegetala, la bain marie, Se lasa pana ajunge la temperatura camerei.
  • Frisca lichida o batem pana se intareste si apoi se amesteca cu ciocolata topita si cu jumatate de plic de gelatina. Eu il pun asa, nu mai dizolv gelatina. Atentie : cele doua compozitii trebuie sa aiba cam aceeasi temperatura, altfel crema se va taia ....Adaugam nuca si gata ! Turnam usurel peste blat in forma de tort si dam la rece. Vreo 3-4 ore ar fi de ajuns dar eu prefer sa il fac cu o zi inainte. Imagini detaliate din timpul prepararii gasiti aici.
  • Se orneaza fie cu frisca, fie cu cu ciocolata, cum am facut eu : topim la bain marie 100 g ciocolata cu 50 g margarina, amestecand pana la omogenizare. Daca se intinde peste tortul rece aceasta glazura se intareste rapid asa ca e musai sa nu fiti intrerupti.
  • Desi nu mi-a iesit impecabil ca aspect, gustul a fost declarat bun in unanimitate. Rezultatul Farfurii goale si nici urma de tort.

Poze

Tort mousse de ciocolata ( reteta de post ), poza 1Tort mousse de ciocolata ( reteta de post ), poza 2



Comentarii:

29/04/2016

L-am facut de 5 ori in mai 3 saptamani....am adaugat capsuni si de la copii la adulti a fost o nebunie!!! Multumesc mult de tot pentru reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/10/2014

Am facut e delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/12/2015

Dacă știi să faci crema, nu ai nevoie de gelatină. Gabriel

(0) (0) Abuz
04/12/2015

"ciocolata amaruie de posta dulce" Ce fel de ciocolata e aia? De post sau de dulce?

(0) (1) Abuz
24/03/2015

Excelenta

(0) (0) Abuz
02/12/2013

Superb si foarte simplu si usor

(0) (0) Abuz
22/04/2013

Arata bine

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata si nuci
Tort cu mousse de ciocolata si nuci
4 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata si frisca
Tort cu mousse de ciocolata si frisca
8 porții
2 ore
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse din 3 feluri de ciocolata
Tort cu mousse din 3 feluri de ciocolata
8 porții
4 ore
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Si noi ce mai mancam...in post?Si noi ce mai mancam...in post?Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permis

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: