Petitchef

Tort de sarlota

Desert
6 porții
1 oră
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Pt inceput batem cele 3 oua cu zaharul,apoi adaugam zeama de la compot(in cazul meu) si punem pe aragaz,la foc mic pt cca 2-3 min.Nu mai mult ca se pot taia ouale.Se lasa sa se raceasca putin compozitia.
  • Intre timp dizolvam cele doua plicuri de glatina.Despre dizolvarea gelatinei am mai vb la Tortul Diplomat,asa ca nu mai are rost sa mai repet acum.Dupa ce compozitia de ou s-a racit,cu ajutorul unui tel incorporam gelatina bine bine de tot.
  • Dam deoparte si ne ocupam de frisca lichida pe care o batem bine cu mixerul.
    Cand compozitia de ou si gelatina incep sa se inchege putin amestecam totul cu frisca batuta.
  • Dupa ce facut si aceasta miscare as putea sa zic ca ne apropiem de sfarsit.Compozitia rezultata mai sus o impartim in 2 parti cat de cat egale.Una dintre ele o amestecam cu cacao si esenta de rom,iar pe cealalta cu esenta de vanilie.
  • Bineinteles aici e si in functie de gust pt ca o puteti imbogati cu fructe sau diverse arome. ales varianta mai simpla.Tapetam fundul unei tavi cu folie alimentara peste care asezam psicoturile putin insiropate.Tin sa mentionez ca folosit o tava cu pereti detasabili cu diametrul de aprox 23-24 cm(asta ca sa va faceti voi o idee).
  • Peste piscoturi turnam mai intai,compozitia de cacao,dam pt cca 10-15min la frigider si apoi turnam si compzitia de vanilie.Dam totul la rece pt cel putin 3 ore. lasat peste noapte.
    Se orneaza dupa bunul plac.Cum indemanarea mea lasa de dorit rezumat la ceva mai mult decact simplu ca sa nu dau gres.


Poze

Tort de sarlota
Tort de sarlota - poza 2
Tort de sarlota - poza 3
Tort de sarlota - poza 4
Tort de sarlota - poza 5
Tort de sarlota - poza 6

Întrebări:




Comentarii (13):

Eu, 20/01/2019

Nu apare cantitatea clară de relația. Exista diverse plicuri...

(0) (0) Abuz
20/05/2014

Am incercat sa fac si nu mi-a iesit o reteta de caca

(0) (0) Abuz
06/02/2014

FOOARTE BUN

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Supper!

(0) (0) Abuz
11/12/2013

Yami , yami!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
01/12/2013

Perfecta!!!!!!

(0) (0) Abuz
24/09/2013

Ok

(0) (0) Abuz
13/03/2013

Super bun

(0) (0) Abuz
14/02/2013

Suuuuuper

(0) (0) Abuz
24/12/2012

L-am facut si mi-a iesit delicios, si foarte simplu de facut

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează