Petitchef

Tort de sarlota

Desert
6 porții
60 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

3 oua

250 ml frisca lichida

2 plicuri gelatina

250 ml apa

200 g zahar

esneta rom si vanile

2-3 linguri de cacao

frisca pt ornat(daca vreti)

Preparare

  • Pt inceput batem cele 3 oua cu zaharul,apoi adaugam zeama de la compot(in cazul meu) si punem pe aragaz,la foc mic pt cca 2-3 min.Nu mai mult ca se pot taia ouale.Se lasa sa se raceasca putin compozitia.
  • Intre timp dizolvam cele doua plicuri de glatina.Despre dizolvarea gelatinei am mai vb la Tortul Diplomat,asa ca nu mai are rost sa mai repet acum.Dupa ce compozitia de ou s-a racit,cu ajutorul unui tel incorporam gelatina bine bine de tot.
  • Dam deoparte si ne ocupam de frisca lichida pe care o batem bine cu mixerul.
    Cand compozitia de ou si gelatina incep sa se inchege putin amestecam totul cu frisca batuta.
  • Dupa ce facut si aceasta miscare as putea sa zic ca ne apropiem de sfarsit.Compozitia rezultata mai sus o impartim in 2 parti cat de cat egale.Una dintre ele o amestecam cu cacao si esenta de rom,iar pe cealalta cu esenta de vanilie.
  • Bineinteles aici e si in functie de gust pt ca o puteti imbogati cu fructe sau diverse arome. ales varianta mai simpla.Tapetam fundul unei tavi cu folie alimentara peste care asezam psicoturile putin insiropate.Tin sa mentionez ca folosit o tava cu pereti detasabili cu diametrul de aprox 23-24 cm(asta ca sa va faceti voi o idee).
  • Peste piscoturi turnam mai intai,compozitia de cacao,dam pt cca 10-15min la frigider si apoi turnam si compzitia de vanilie.Dam totul la rece pt cel putin 3 ore. lasat peste noapte.
    Se orneaza dupa bunul plac.Cum indemanarea mea lasa de dorit rezumat la ceva mai mult decact simplu ca sa nu dau gres.

Poze

Tort de sarlota, poza 1Tort de sarlota, poza 2Tort de sarlota, poza 3Tort de sarlota, poza 4Tort de sarlota, poza 5Tort de sarlota, poza 6


Comentarii (13):

Eu, 20/01/2019

Nu apare cantitatea clară de relația. Exista diverse plicuri...

(0) (0) Abuz
20/05/2014

Am incercat sa fac si nu mi-a iesit o reteta de caca

(0) (0) Abuz
06/02/2014

FOOARTE BUN

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Supper!

(0) (0) Abuz
11/12/2013

Yami , yami!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
01/12/2013

Perfecta!!!!!!

(0) (0) Abuz
24/09/2013

Ok

(0) (0) Abuz
13/03/2013

Super bun

(0) (0) Abuz
14/02/2013

Suuuuuper

(0) (0) Abuz
24/12/2012

L-am facut si mi-a iesit delicios, si foarte simplu de facut

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort sarlota cu capsuni
Tort sarlota cu capsuni
6 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort sarlota cu trei feluri de biscuiti
Tort sarlota cu trei feluri de biscuiti
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort tiramisu cu capsuni
Tort tiramisu cu capsuni
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: