Petitchef

Tort diplomat

Desert
8 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru blat:

3 oua

4 linguri de zahar

4 linguri de faina

esenta vanilie

1/2 lingurita praf de copt

1 lingura ulei


Crema:

4 oua

1 cana de zahar

300ml lapte

500ml frisca lichida

2 plicuri gelatina

1 compot de ananas sau orice fructe doriti in crema (taiate cuburi)

alte fructe pentru decor

Preparare

  • Pentru blat am separat oualele.Albusurile le-am batut cu un praf de sare pana s-au facut ca o bezea tare.Galbenusurile le-am batut cu zaharul pana s-au albit.Am amestecat ingredientele.Peste galbenusuri am adaugat o lingura de faina amestecata cu praful de copt, una de albus si tot asa amestecand usor.La sfarsit uleiul.L-am copt la 180 grade cam 15 minute.
  • Cat blatul se cocea am facut crema.Am batut bine ouale intregi cu zaharul.Am pus compozitia rezultata din oua cu laptele pe baie de aburi pentru vreo 15-20 de minute amestecand cu telul continuu.O sa observati cum ea va lua textura unei creme pufoase.Am lasat-o la racit si intre timp am batut frisca pana s-a intarit.Am oprit o parte din frisca pentru ornat.Cand s-a racit compozitia de oua cu lapte am combinat-o cu gelatina lasata la inmuiat pentru 10 minute in sucul de la conserva de ananas si frisca.Se amesteca foarte bine compozitiile apoi o turnam in forma de tort.Eu am turnat pana la jumatatea formei, am adaugat fructele apoi cealalta jumatate.Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia, timp si dispozitie.

Poze

Tort diplomat, poza 1
Tort diplomat, poza 2
Tort diplomat, poza 3
Tort diplomat, poza 4

Întrebări:




Comentarii (98):

25/09/2015

Preferatul meu...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
mihaela_s2014_1_2_3
mihaela_s2014_1_2_3, 20/03/2014

Nu mi'a iesit bine deloc!!! gelatina s'a facut numai buburuze!!! CRED CA A UITAT SA NE ZICA CE NAIBA FACEM CU GELATINA?! trebuia pusa in baie de ABURI !!! conform altei retete!!! a iesit ca naiba oricum!! mai invata fata sa scrii o reteta corecta !!! esti la pamant...
uite aici tort https://www.youtube.com/watch?v=goaNboSVqgY
!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/12/2013

Foarte bun!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/12/2013

Ador aceasta reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/12/2013

Mia placut acest tort a afost excelant ! falicitari persoanei care a pus reteta pentru a vedea si oameni care sunt interesati !

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
13/12/2013

Este minunata bravo am incercato si a meritat te pup . ina bucuresti.

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
25/11/2013

Foarte bun, delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/11/2013

Perfect

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/09/2013

Nu mi-a iesit deloc bine, cred ca nu asa se procedeaza cu gelatina (Cand s-a racit compozitia de oua cu lapte am combinat-o cu gelatina lasata la inmuiat pentru 10 minute in sucul de la conserva de ananas), compzitia nu s-a intarit si e plina de buburuze de la gelatina

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
05/08/2013

Am facut deliciosul tort minunat!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort diplomat - fluture
Tort diplomat - fluture
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort diplomat cu fructe
Tort diplomat cu fructe
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort Donut
Tort Donut
8 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.