Petitchef

Tort diplomat

Desert
8 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru blat:

3 oua

4 linguri de zahar

4 linguri de faina

esenta vanilie

1/2 lingurita praf de copt

1 lingura ulei


Crema:

4 oua

1 cana de zahar

300ml lapte

500ml frisca lichida

2 plicuri gelatina

1 compot de ananas sau orice fructe doriti in crema (taiate cuburi)

alte fructe pentru decor

Preparare

  • Pentru blat am separat oualele.Albusurile le-am batut cu un praf de sare pana s-au facut ca o bezea tare.Galbenusurile le-am batut cu zaharul pana s-au albit.Am amestecat ingredientele.Peste galbenusuri am adaugat o lingura de faina amestecata cu praful de copt, una de albus si tot asa amestecand usor.La sfarsit uleiul.L-am copt la 180 grade cam 15 minute.
  • Cat blatul se cocea am facut crema.Am batut bine ouale intregi cu zaharul.Am pus compozitia rezultata din oua cu laptele pe baie de aburi pentru vreo 15-20 de minute amestecand cu telul continuu.O sa observati cum ea va lua textura unei creme pufoase.Am lasat-o la racit si intre timp am batut frisca pana s-a intarit.Am oprit o parte din frisca pentru ornat.Cand s-a racit compozitia de oua cu lapte am combinat-o cu gelatina lasata la inmuiat pentru 10 minute in sucul de la conserva de ananas si frisca.Se amesteca foarte bine compozitiile apoi o turnam in forma de tort.Eu am turnat pana la jumatatea formei, am adaugat fructele apoi cealalta jumatate.Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia, timp si dispozitie.

Poze

Tort diplomat, poza 1Tort diplomat, poza 2Tort diplomat, poza 3Tort diplomat, poza 4


Comentarii (98):

25/09/2015

Preferatul meu...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
mihaela_s2014_1_2_3
mihaela_s2014_1_2_3, 20/03/2014

Nu mi'a iesit bine deloc!!! gelatina s'a facut numai buburuze!!! CRED CA A UITAT SA NE ZICA CE NAIBA FACEM CU GELATINA?! trebuia pusa in baie de ABURI !!! conform altei retete!!! a iesit ca naiba oricum!! mai invata fata sa scrii o reteta corecta !!! esti la pamant...
uite aici tort https://www.youtube.com/watch?v=goaNboSVqgY
!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/12/2013

Foarte bun!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/12/2013

Ador aceasta reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/12/2013

Mia placut acest tort a afost excelant ! falicitari persoanei care a pus reteta pentru a vedea si oameni care sunt interesati !

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
13/12/2013

Este minunata bravo am incercato si a meritat te pup . ina bucuresti.

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
25/11/2013

Foarte bun, delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/11/2013

Perfect

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/09/2013

Nu mi-a iesit deloc bine, cred ca nu asa se procedeaza cu gelatina (Cand s-a racit compozitia de oua cu lapte am combinat-o cu gelatina lasata la inmuiat pentru 10 minute in sucul de la conserva de ananas), compzitia nu s-a intarit si e plina de buburuze de la gelatina

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
05/08/2013

Am facut deliciosul tort minunat!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort diplomat - fluture
Tort diplomat - fluture
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort diplomat cu fructe
Tort diplomat cu fructe
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: