Petitchef

TORT MICKEY MOUSE

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

BLATUL MARE:

pentru 1 blat:

PAPIONUL:

CREMA DIPLOMAT :

SIROP:

DECOR:

PARTEA ALBA:

PARTEA NEAGRA :

Preparare

  • BLATURI:
    Se vor prepara in total 4 blaturi, fiecare din cantitatile necesare dimensiunilor. Asadar, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul si se bate pana se face precum bezeaua. Se pun galbenusurile unul cate unul batandu-se in continuare, apoi faina si praful de copt cernute si amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos.
  • Se coc blaturile in formele unse cu margarina si tapetate cu faina, cel mare cca 25 minute, cele mici cca 20 minute. Oricum se va face testul cu scobitoarea.
  • CREMA DIPLOMAT:
    Se bat ouale cu zaharul. Se dilueaza gelatina in laptele caldut apoi se amesteca in compozitia de oua si se pun la foc pe baie de abur pana dau in clocot . Se stinge focul si se bate in continuare pana se ingroasa. Se da la rece. Separat se bate frisca. Cand crema fiarta pe foc s-a racit se amesteca usor in frisca batuta. Se pun apoi bucatile de ananas scurse si bananele taiate felii.
  • SIROPUL:
    Se pune la fiert apa cu zaharul si se lasa pe foc pana ce incepe sa se lege putin siropul. Se lasa sa se raceasca dupa care se adauga esenta de vanilie si siropul de la compotul de ananas.
  • DECORUL:
    Pentru parte alba: se bate frisca bine si se pune deoparte.
  • Pentru partea neagra: ciocolata rupta bucati, margarina si frisca lichida se pun intr-o craticioara pe foc pe baie de abur si se tin doar pana la punctul de fierbere amestecand continuu pana se topeste toata ciocolata uniform.
  • ASAMBLARE:
    Blatul mare se taie in trei felii pe orizontala, se aseaza din nou pe fundul de la forma detasabila de tort , se insiropeaza prima felie de blat, se pune crema, al doilea blat insiropat, iar crema si a treia felie de blat insiropat. Se orneaza dupa cum se vede in imagine cu frisca si glazura de ciocolata apoi se aseaza pe suportul de tort care a fost imbracat in foaie de staniol.
  • Se iau blaturile mici (urechile), se taie in doua, se insiropeaza si se pune crema intre ele apoi se imbraca in glazura de ciocolata dupa care se aseaza de o parte si de alta a capului.
  • Blatul pentru papion se taie tot in doua felii pe orizontala, se insiropeaza fiecare, se pune crema intre ele, dupa care se decupeaza dandu-i forma de papion apoi se imbraca in glazura de ciocolata. Se aseaza dupa cum se vede in imagine si se fac bulinutele cu frisca.

N Nely`s Blog

Poze

TORT MICKEY MOUSE
TORT MICKEY MOUSE - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează