Petitchef

Tort mickey mouse

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

BLATUL MARE:

5 oua

3 linguri apa

8 linguri zahar

8 linguri faina

1 lingurita praf de copt

BLATURILE MICI


pentru 1 blat:

2 oua

2 linguri zahar

2 linguri faina


PAPIONUL:

3 oua

3 linguri zahar

3 linguri faina


CREMA DIPLOMAT :

6 oua

350 g zahar

6 lingurite gelatina

200 ml lapte

800 ml frisca lichida

1 compot de ananas

4 banane bine coapte


SIROP:

400 ml apa

200 gr zahar

esenta de vanilie

siropul de la compotul de ananas


DECOR:


PARTEA ALBA:

200 ml frisca lichida


PARTEA NEAGRA :

3 ciocolate Primola

300 ml frisca lichida

50 g margarina

Preparare

  • BLATURI:
    Se vor prepara in total 4 blaturi, fiecare din cantitatile necesare dimensiunilor. Asadar, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul si se bate pana se face precum bezeaua. Se pun galbenusurile unul cate unul batandu-se in continuare, apoi faina si praful de copt cernute si amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos.
  • Se coc blaturile in formele unse cu margarina si tapetate cu faina, cel mare cca 25 minute, cele mici cca 20 minute. Oricum se va face testul cu scobitoarea.
  • CREMA DIPLOMAT:
    Se bat ouale cu zaharul. Se dilueaza gelatina in laptele caldut apoi se amesteca in compozitia de oua si se pun la foc pe baie de abur pana dau in clocot . Se stinge focul si se bate in continuare pana se ingroasa. Se da la rece. Separat se bate frisca. Cand crema fiarta pe foc s-a racit se amesteca usor in frisca batuta. Se pun apoi bucatile de ananas scurse si bananele taiate felii.
  • SIROPUL:
    Se pune la fiert apa cu zaharul si se lasa pe foc pana ce incepe sa se lege putin siropul. Se lasa sa se raceasca dupa care se adauga esenta de vanilie si siropul de la compotul de ananas.
  • DECORUL:
    Pentru parte alba: se bate frisca bine si se pune deoparte.
  • Pentru partea neagra: ciocolata rupta bucati, margarina si frisca lichida se pun intr-o craticioara pe foc pe baie de abur si se tin doar pana la punctul de fierbere amestecand continuu pana se topeste toata ciocolata uniform.
  • ASAMBLARE:
    Blatul mare se taie in trei felii pe orizontala, se aseaza din nou pe fundul de la forma detasabila de tort , se insiropeaza prima felie de blat, se pune crema, al doilea blat insiropat, iar crema si a treia felie de blat insiropat. Se orneaza dupa cum se vede in imagine cu frisca si glazura de ciocolata apoi se aseaza pe suportul de tort care a fost imbracat in foaie de staniol.
  • Se iau blaturile mici (urechile), se taie in doua, se insiropeaza si se pune crema intre ele apoi se imbraca in glazura de ciocolata dupa care se aseaza de o parte si de alta a capului.
  • Blatul pentru papion se taie tot in doua felii pe orizontala, se insiropeaza fiecare, se pune crema intre ele, dupa care se decupeaza dandu-i forma de papion apoi se imbraca in glazura de ciocolata. Se aseaza dupa cum se vede in imagine si se fac bulinutele cu frisca.

Poze

TORT MICKEY MOUSE, poza 1TORT MICKEY MOUSE, poza 2
N Nely`s Blog





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata
Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata
1 porții
1h5m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort de ciocolata si mouse de mascarpone
Tort de ciocolata si mouse de mascarpone
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu mouse de prune si vin
Tort cu mouse de prune si vin
8 porții
1h30m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: