Petitchef

Aloo parathas ? lipii umplute cu cartofi

Felul principal
6 porții
15 min
25 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
INGREDIENTE pentru ALUAT

1 1/2 cana faina integrala

1/4 lingurita sare

1/3 cana apa

putin ulei de msline sau ghee

INGREDIENTE pentru UMPLUTURA

3 cartofi medii fierti sau copti in prealabil

1 lingurita ghimbir pulbere sau Galangal

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita coriandru macinat

1 lingurita Garam Masala sau Curry

1/2 lingurita sare sau dupa gust

Preparare

  • Amestecati faina, sarea si apa si framantati. Puteti adauga apa sau faina asa incat sa iasa un aluat moale dar ferm. Lasati-l sa stea deoparte minim 10 minute.

    In acest interval curatati cartofii de coaja, zdrobiti-i bine cu o furculita ca si cum ati vrea sa obtineti piure, insa nu atat de fin. Amestecati-i cu condimentele si puneti deoparte.

    Mai framantati un pic aluatul inainte de a-l prelucra. Impartiti-l in 6 bile. Luati una din bile, treceti-o bine prin faina si incepeti sa o intindeti sub forma de disc un pic mai mare de o palma, deci grosut.

    In mijlocul discului puneti 1-2 linguri amestec de cartofi. Ridicati marginile si lipiti-le bine, ca la coltunasi. Puneti deoparte si faceti la fel si cu celelalte 5.

    Luati apoi prima bila umpluta, treceti-o prin faina si asezati-o cu motzul in sus. Presati-o usor cu palma ca sa o intindeti putin. Apoi intindeti-o cu sucitorul, sub forma de cerc, insa delicat, ca sa nu se rupa aluatul si sa iasa umplutura afara.

    Puteti sa intindeti Aloo Parathas cat doriti de groase sau subtiri. Evident, cu cat le faceti mai groase, cu atat va trebui sa le coaceti mai mult timp. Nici foarte subtiri nu trebuie sa iasa din doua motive: 1. vor fi prea uscate si 2. nu veti mai simti gustul de cartofi, deci veti rata placerea pe care o aduc Aloo Parathas. Grosimea ar trebui deci sa fie de cam 4mm. Incercati, vedeti cum va place mai mult.

    Pentru procesul de coacere aveti nevoie de o tigaie de fonta pe care o incalziti bine inainte sa puneti Aloo Parathas in ea. Coaceti pe ambele fete cate 1 minut (focul la mediu, nu mare, ca sa nu se arda). Le mai intoarceti pe ambele fate inca o data pret de 20-30 secunde, in functie de cat le-ati facut de groase. Important e ca aluatul sa fie copt. Scoateti-le cu spatula intr-un vas pe o bucata prosop de hartie si ungeti delicat cu putin ghee sau ulei de masline pe partea de deasupra.

    Serviti-le calde sau tineti-le acoperite, intr-un vas ermetic inchis, ca sa ramana fragede si caldute cat mai mult timp. Daca le pastrati astfel, veti observa ca sunt bune si a doua zi.



Comentarii:

20/11/2013

Excelent!!!! Super !!! exceptional!!!

(0) (0) Abuz
30/06/2013

F bune

(0) (0) Abuz
02/02/2013

Tare inca nu am facuto:D

(0) (0) Abuz
12/11/2011

Yammi

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Aloo gobi (cartofi cu conopida)
Aloo gobi (cartofi cu conopida)
4 porții
30 min
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Aloo matar (cartofi cu mazare din india)
Aloo matar (cartofi cu mazare din india)
3 porții
30 min
Ușor
3.1 / 5
Rețetă Aloo matar korma
Aloo matar korma
4 porții
45 min
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Cartofi duchess - reteta pas cu pas
Cartofi duchess - reteta pas cu pas
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

12 retete de Cartofi copti12 retete de Cartofi coptiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: