Petitchef

Ananas copt cu sos de caramel

Felul principal
4 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 ananas copt

120 g zahar

3 - 4 batoane vanilie

3 - 4 boabe ienibahar

jumatate de banana

60 ml rom

o bucata de ghimbir cat o nuca

Preparare

  • Incepem prin a carameliza zaharul intr-o tigaie de teflon, la foc mic. Cand incepe sa se lichefieze, rotim usor tigaia, pentru ca sa se topeasca si zaharul ramas pana ajunge la o culoare asemanatoare chihlimbarului. Nu folositi obiecte metalice sa amestecati si nu adaugati apa in timp ce se caramelizeaza zaharul.
  • Ghimbirul curatat il taiem rondele, ienibaharul il zdrobim, iar daca folositi baton de vanilie si pentru sos, il despicati si scoateti semintele. Aici noi am folosit zaharul Bourbon in locul vaniliei. Toate aceastea le adaugam peste caramel, lasam cateva secunde, dupa care adaugam 60 ml de apa rece, pentru a opri caramelul din fiert, ca sa nu se arda.
  • Cu o spatula de lemn putem amesteca usor, lasam cateva minute pana se topeste partial caramelul care s-a intarit cand am adaugat apa. Jumatatea de banana o pasam, o amestecam cu putin sirop de caramel peste, si turnam inapoi in tigaie. Cand incepe din nou sa fiarba sosul, oprim focul si turnam romul, amestecam putin si lasam sa infuzeze cateva ore sau peste noapte.
  • Pcioare" si il curatamDupa ce sosul a stat ceva vreme, ne ocupam de ananas, care trebuie sa fie putin moale pentru a fi copt, iar coaja nu trebuie sa fie verde. Cu un cutit ascutit taiem partea de sus, unde sunt frunzele, apoi partea de jos, il asezam "in. Daca aveti si o ustensila cu care sa-i scoateti mijlocul fibros, il veti face mult mai usor de mancat.
  • Cu un cutit ascutit se dau gauri in ananas, si se introduc, eventual cu ajutorul cutitului, batoanele de vanilie taiate pe jumatate. Strecuram printr-o sita fina sosul de ananas si il punem intr-un vas cat mai mic, doar cat sa incapa ananasul. Asezam anansul peste sos si il dam la cuptorul incalzit la 180 de grade.
  • Cam la fiecare 15 - 20 de minute intoarcem ananasul pe alta parte, ca sa stea fiecare bucatica in sos. Daca scade mult sosul, adaugam o jumatate de pahar de apa. Dupa aproximativ 1:30 - 2 ore de stat la cuptor, ananasul este gata si poate fi servit rece sau caldut, cu sosul in care s-a facut.

Poze

Ananas Copt cu Sos de Caramel, poza 1Ananas Copt cu Sos de Caramel, poza 2Ananas Copt cu Sos de Caramel, poza 3Ananas Copt cu Sos de Caramel, poza 4Ananas Copt cu Sos de Caramel, poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ananas la cuptor cu nuca de cocos si miere
Ananas la cuptor cu nuca de cocos si miere
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ananas caramelizat
Ananas caramelizat
2 porții
2h2m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ananas cu miere si menta
Ananas cu miere si menta
6 porții
50 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

S-au copt ciresele!S-au copt ciresele!Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiCateva cuvinte despre ... AnanasCateva cuvinte despre ... Ananas

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: