Petitchef

Ananas Copt cu Sos de Caramel

Felul principal
4 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Incepem prin a carameliza zaharul intr-o tigaie de teflon, la foc mic. Cand incepe sa se lichefieze, rotim usor tigaia, pentru ca sa se topeasca si zaharul ramas pana ajunge la o culoare asemanatoare chihlimbarului. Nu folositi obiecte metalice sa amestecati si nu adaugati apa in timp ce se caramelizeaza zaharul.
  • Ghimbirul curatat il taiem rondele, ienibaharul il zdrobim, iar daca folositi baton de vanilie si pentru sos, il despicati si scoateti semintele. Aici noi am folosit zaharul Bourbon in locul vaniliei. Toate aceastea le adaugam peste caramel, lasam cateva secunde, dupa care adaugam 60 ml de apa rece, pentru a opri caramelul din fiert, ca sa nu se arda.
  • Cu o spatula de lemn putem amesteca usor, lasam cateva minute pana se topeste partial caramelul care s-a intarit cand am adaugat apa. Jumatatea de banana o pasam, o amestecam cu putin sirop de caramel peste, si turnam inapoi in tigaie. Cand incepe din nou sa fiarba sosul, oprim focul si turnam romul, amestecam putin si lasam sa infuzeze cateva ore sau peste noapte.
  • Pcioare" si il curatamDupa ce sosul a stat ceva vreme, ne ocupam de ananas, care trebuie sa fie putin moale pentru a fi copt, iar coaja nu trebuie sa fie verde. Cu un cutit ascutit taiem partea de sus, unde sunt frunzele, apoi partea de jos, il asezam "in. Daca aveti si o ustensila cu care sa-i scoateti mijlocul fibros, il veti face mult mai usor de mancat.
  • Cu un cutit ascutit se dau gauri in ananas, si se introduc, eventual cu ajutorul cutitului, batoanele de vanilie taiate pe jumatate. Strecuram printr-o sita fina sosul de ananas si il punem intr-un vas cat mai mic, doar cat sa incapa ananasul. Asezam anansul peste sos si il dam la cuptorul incalzit la 180 de grade.
  • Cam la fiecare 15 - 20 de minute intoarcem ananasul pe alta parte, ca sa stea fiecare bucatica in sos. Daca scade mult sosul, adaugam o jumatate de pahar de apa. Dupa aproximativ 1:30 - 2 ore de stat la cuptor, ananasul este gata si poate fi servit rece sau caldut, cu sosul in care s-a facut.


Poze

Ananas Copt cu Sos de Caramel
Ananas Copt cu Sos de Caramel - poza 2
Ananas Copt cu Sos de Caramel - poza 3
Ananas Copt cu Sos de Caramel - poza 4
Ananas Copt cu Sos de Caramel - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

crunti, 11/06/2020

Păcat de preparat... O expunere proastă, fotografiile ne mai arată ce ar trebui să fie...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili Praful de copt - ingredientul invizibil Praful de copt - ingredientul invizibil From „Salsa” with love! From „Salsa” with love!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează