Petitchef

Tort ecler

Desert
7 porții
2 ore
2 ore
Dificil

Ingrediente

Numarul de porții: 7

Blatul de ecler:

5 oua

300 ml apa

400 gr faina

75 ml ulei, sare


Crema pentru de ecler:

4 oua , 700 ml lapte

7 lg faina, z. vanilat, 100 gr unt

3 lg cafea, es de rom


Crema de ornat:

300 gr mascarpone,4 galbenusuri

250 gr zahar, pudra, 2 lg de lichior, 15 gr geletina, z. vanilat

Pentru caramel: 100 gr nuca

250 gr zahar

Preparare

  • Mod de preparare:
    Pentru inceput sa pregatim aluatul de eclere. Se pun pe foc apa si uleiul, sarea sa dea in clocot. Imediat ce da in clocot se toarna faina cernuta. Se ia de pe foc si se amesteca compozitia. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se adauga cele 5 oua, unul cate unul.Se racesc apoi se taie si se umplu cu crema de ecler, care o preparam asa: se pune laptele sa fiarba, ouale se bat cu telul, se adauga sarea, vanilia ,faina, cafeaua si pune peste laptele fierbinte . Se pune crema pe foc si se amesteca usor sa nu se prinda. Dupa ce s-a ingrosat compozitia, se ia de foc si se pune la racit, sa ajunga la temperatura camerei, si se adauga untul , apoi se umplu eclerele.Separat pregatim crema de ormat: galbenusurile se freaca cu zaharul , vanilia, lichiorul, apoi se adauga mascarponele, si geletina dizolvata. Sa montam tortul: se pun eclerele umplute la baza, apoi se pun eclere si in picioare de jur imprejur, intr-o forma de tort detasabila.Apoi se pune crema de mascarpone , un rand de eclere ca si capac si se mai pune un pic de crema npentru a putea sa presaram caramelul cu nuci, adica crantul. Se prepara si caramelul. Se pune zaharul pe foc se caramelizeaza apoi se pune un zahar vanilat si nuca.Se toarna compozitia pe o foaie de copt, se intinde si se lasa la racit, apoi se zdrobeste cu sucitorul si se pune deasupra tortului.Se lasa la frigider cel putin o ora. Ca o sugestie de design, fiecare ecler care este pus in picioare , poate fi tras in ciocolata, sau turnat o glazura peste ele, etc. Este prima data cand fac aceasta reteta, si fiind foarte curioasa cum iese la gust, nu m-am gandit si la alt design.
    Sper sa va placa , este delicios si nu greu de facut, cojile de ecler putand fi facute cu o zi inainte. Daca, nu intelegeti ceva, astept sa ma intrebati, si o sa va raspund imediat.(http://culinarecufeteistete.blogspot.com)

Poze

Tort ecler, poza 1Tort ecler, poza 2Tort ecler, poza 3


Comentarii:

06/03/2013

Imi ploua in gura

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort tiramisu cu ciocolata
Tort tiramisu cu ciocolata
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tort tiramisu cu ciocolata
Tort tiramisu cu ciocolata
8 porții
2 ore
Dificil
4.4 / 5
Rețetă Tort ecler
Tort ecler
10 porții
1 oră
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: