Petitchef

Bors moldovenesc de vacuta

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
- 400 g carne de vacuta





2 ardei grasi

3 rosii

2 cartofi mijlocii

o lingura cu mazare boabe

1l bors

patrunjel

sare

Preparare

  • Se pune carnea de vacuta, taiata bucatele, la fiert in 2 l apa rece cu o lingurita rasa de sare. Se fierbe cam1 ora la foc mijlociu. Se curata din cand in cand spuma, pentru a obtine o supa clara.
  • Intre timp se taie fin ceapa, patrunjelul, telina si morcovul.folosit mixerul.Se calesc in ulei, ceapa si legumele, si apoi se adauga in supa.
  • Dupa 30 minute, se adauga mazarea, cartofii taiati cubulete si ardeii taiasi fasii impreuna cu rosiile(ale mele din conserva decojite).
  • Se mai fierbe 15 minute apoi se adauga borsul si sare daca mai este nevoie.Acest bors de vita se poate servi cu smantana.Delicios si acrisor, asha cum il doream.

Întrebări:




Comentarii (13):

21/09/2016

E gustoasa, nimic de zis dar borsul moldovenesc fara leustean e aberant...

am gătit această rețetă (3) (0) Abuz
17/09/2016

Bună.O prefer fără mazăre dar cu puțin piper.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/08/2016

Borșul li pui dupa preferința si cat de acru este . Pe langa carne se pune si un os pentru gust !

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
05/01/2017

F.buna !!!!!

(0) (0) Abuz
17/09/2016

Corectati timpii de gatire. In reteta scrie " timp de gatire " 30minute dar apoi " carnea de vacuta se fierbe 1ora( toata lumea stie ca ia atat, sau poate mai mult cateodata) apoi si mazarea mai are nevoie de inca 30 min iar restul de inca 15 minute. Cat iese in total? Poate 2 ore

(2) (0) Abuz
17/09/2016

Borsul se da in clocot separat, doar apoi se adauga peste supa.

(2) (0) Abuz
17/09/2016

E super
ca timp ai 1 ora 45 min dupa descriere nu 1 ora
oricum nu asta conteaza

(0) (0) Abuz
20/08/2015

F.bun,gustos

(0) (0) Abuz
20/08/2015

Sanatate curata !

(0) (0) Abuz
20/08/2015

De nota 10***

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Bors de cartofi cu sfecla rosie !
Bors de cartofi cu sfecla rosie !
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Bors de zarzavat
Bors de zarzavat
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Bors cu carne de vita
Bors cu carne de vita
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
3.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.