Petitchef

Ciorba de legume cu tarhon

Felul principal
2 porții
40 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2

2 albituri (pastarnac, patrunjel)

1 telina mica

2 cepe


100g mazare

100g fasole verde

100g paste fainoase

300ml suc de rosii

3 litri supa de legume sau apa

4 linguri de ulei

1 lingura tarhon

verdeata taiata marunt

sare, piper

Preparare

  • Taiem toate legumele marunt, mai mari sau mai mici, fiecare cum doreste.
  • Punem uleiul intr-o cratita, calim legumele (in afara de cartofi), cu putina apa, si cand sau inmuiat punem cartofii apa sau supa de legume si sare si un varf de cutit de piper macinat.
  • Acoperim oala/cratita si lasam sa fiarba , pana cand cartofii sunt aproape fierti apoi adaugam si sucul de rosii.Lasam sa fiarba cateva minute punem si pastele fainoase , fierbem 5 min. apoi dam deoparte.
  • La sfarsit adaugam verdeata taiata marunt, si tarhonul. Amestecam bine si acoperim cel putin 5 min, ca aromale sa-si dezvolte gustul.
  • Se serveste calda, cu ardei iute sau ceapa verde.
    Cand nu este post, se poate pune oua batute cu smantana, care se adauga la sfarsit..sau se serveste numai cu smantana .

Poze

CIORBA DE LEGUME CU TARHON, poza 1CIORBA DE LEGUME CU TARHON, poza 2CIORBA DE LEGUME CU TARHON, poza 3CIORBA DE LEGUME CU TARHON, poza 4CIORBA DE LEGUME CU TARHON, poza 5CIORBA DE LEGUME CU TARHON, poza 6CIORBA DE LEGUME CU TARHON, poza 7CIORBA DE LEGUME CU TARHON, poza 8CIORBA DE LEGUME CU TARHON, poza 9CIORBA DE LEGUME CU TARHON, poza 10CIORBA DE LEGUME CU TARHON, poza 11



Comentarii:

adriana_b2015
adriana_b2015, 27/03/2015

Este una de la mincarea mea preferata mai ales ca contine targon ,care da un sabor si un gust foarte bun ciorbei

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/03/2015

Este usor de preparat si e preferata de toti ai mei.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/03/2015

Cool ♥

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
givarom, 31/08/2015

Cred ca o sa fie f buna si gustoasa. Maine o s-o fac !

(0) (0) Abuz
nimeni, 27/03/2015

Pacat ca o reteta minunata este transformata in dezastru,In functie de sezon se aleg zarzavaturile si tarhonul proapat (primavara ) si uscat, conservat in restul anului
- legumele nu se calesc,
- nu se mai folosesc alte verdeturi,
- parerea mea este sa se foloseasca optional orez sau fidea foarte fina

(0) (0) Abuz
26/03/2015

F.buna gustoasa

(0) (0) Abuz
rodar
rodar, 26/03/2015

CHIAR E UTILA DE POST !

(0) (0) Abuz
26/03/2015

Excelenta!

(0) (0) Abuz
26/03/2015

Din 3 litri supa de legume ai facut o ciorba de legume. Preferam sa mananc supa pentru ca ciorba are un gust neplacut din cauza greselilor de gramatica.

(0) (0) Abuz
17/02/2013

Hmmmm

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de legume
Ciorba de legume
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciorba de legume cu tarhon
Ciorba de legume cu tarhon
6 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Ciorba de legume cu ciolan afumat si tarhon
Ciorba de legume cu ciolan afumat si tarhon
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Moelleux cu legume si smantana
Moelleux cu legume si smantana
4 porții
1h10m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarRatatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legume

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: