Petitchef

Ciorba radauteana

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1kg piept de pui



o radacina de patrunjel

2 cepe


2 linguri secretul gustului

5 galbenusuri

650 ml smantana

4 linguri faina

4 linguri otet

3 catei de usturoi

patrunjel verde

Preparare

  • Se curata zarzavaturile si se spala.
    Ceapa se lasa intreaga, restul se taie in 2 sau 4.
  • Pieptul de pui se spala, se curata de pielite si se pune la fiert in 4 l de apa. Dupa ce da un clocot se ia spuma (daca este) si apoi se adauga zarzavaturile si secretul gustului. Se fierbe pe foc potrivit pana ce pieptul este gata. Se scote pieptul si morcovii pe un platou la racit. Pieptul se taie feliute iar morcovii cubulete.
  • Se prepara un amestec din smantana, galbenusuri, faina si otet.
  • Restul de legume din ciorba se arunca iar zeama se strecoara intr-o alta cratita. Se pune iar pe foc, cand clocoteste se adauga pieptul de pui taiat si morcovii. Se da pe foc mic si se adauga amestecul cu smantana, amestecand mereu. Se lasa cam 2-3 minute si se opreste.
  • Usturoiul se curata si se piseaza apoi se adauga in ciorba. Cam asa ar trebui sa arate: Cand se serveste se adauga dupa preferinte smantana, usturoi si otet. Ideal ar fi sa se consume cu un ardel subtire.

Poze

Ciorba radauteana, poza 1Ciorba radauteana, poza 2Ciorba radauteana, poza 3Ciorba radauteana, poza 4Ciorba radauteana, poza 5Ciorba radauteana, poza 6Ciorba radauteana, poza 7


Comentarii (22):

alexandra_g2019_1_2, 10/07/2019

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/10/2017

Oare de ce mai pui atatea legume si carne de pui, daca folosesti "Secretul (dez)gustului"?

(0) (0) Abuz
22/11/2014

Nu este cam mult delikat ? 2 linguri cat puneti dvs. v-ar putea imbolnavi daca frecvent aplicati acest "tratament" consistent mancarii !

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Excelenta!

(0) (0) Abuz
17/11/2013

F buna

(0) (0) Abuz
04/10/2013

Comentariul tău:imi place :o sa incerc

(0) (0) Abuz
31/08/2013

Delicioasa

(0) (0) Abuz
25/03/2013

Foarte buna mai scrie si alte retete multumesc

(0) (0) Abuz
18/03/2013

Foarte buna ciorba imi place mult..:)

(0) (0) Abuz
07/03/2013

Excelenta!!!!!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
2 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
6 porții
40 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1h35m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: