Petitchef

Ciorba radauteana

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
4 buc piept de pui mari dezosate

4 morcovi razaliti

2 radacini patrunjel sau pastarnac razalite

2 ardei capia sau grasi taiati marunt

4 galbenusuri de ou

400 grame smantana

otet si/sau sare de lamaie

2 catei de usturoi zdrobit

-1 legatura de patrunjel taiat marunt

-1 ceapa intreaga care se fierbe cu carnea apoi se scoate si se arunca

-ardei iuti murati

Preparare

  • Se fierbe pieptul de pui taiat cubulete cu legumele in 4 l de apa cu o lingura de sare, pana pieptul este fiert. Se ia spuma de pe deasupra supei.
  • Se ia de pe foc. Se arunca ceapa.Se adauga apoi smantana amestecata cu galbenusurile de ou, si se amesteca viguros pentru a nu se face cocoloase.
  • Se adauga piper si verdeata in supa. Se acreste cu otet sau sare de lamaie. Prefer sarea de lamaie.
  • Serviti cu paine proaspata si ardei iute, la fel ca si ciorba de burta.



Comentarii:

givarom, 02/01/2017

Excelenta !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
atena_p2014
atena_p2014, 02/01/2017

Nu e clara reteta pt cine invata sa gateasca!In foto ciorba este fara legume in ea[asa se vede].Sunt pasate[eu asa procedez] si in al3-lea rand este mai sanatos sa acrim in farfurie cum dorim,dar cu otet de mere,visine,etc organice care sunt si sanatoase.Sarea de lamaie este produd chimic si ne recomandat.
Pofta buna!Eu fac aceasta reteta inlocuind carnea cu ciuperci pleurotus.Este minunata!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/01/2017

Ciorba radauteana cu sare de lămâie!! Vai de cei ce se dau experți dar nu au călcat vreodată în Rădăuți cu atât mai puțin nu au mâncat o ciorba autentica.
Iar ca un bonus îți mai spun ca densitatea și gustul ciorbei este dat de oase. Deci fierbeți un pui întreg nu doar pieptul de pui.

am gătit această rețetă (3) (0) Abuz
02/01/2017

Vai de mama ta,care ai postat asa ceva.Asta e brahaneala si nu ciorba radauteana!

(0) (0) Abuz
02/01/2017

Legumele fierte se paseaza,nu se pun "razalite". Reteta e varza

(2) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
2 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Ciorba radauteana dietetica
Ciorba radauteana dietetica
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1h35m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: