- Home
- Rețete
- Bors
- Supa
- Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie
Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie
Ingrediente
Numarul de porții: 4
frunze patrunjel verde
1 lingura amidon
200 ml smantana
50 g cascaval ras
zeama de la o lamaie
ulei
sare
piper
Preparare
- Curatam prazul, il spalam , il scurgem de apa apoi il taiem rondele pe care le taiem apoi in doua.Curatam si ceapa verde si usturoiul si le taiem marunt.
- Morcovul curatat il dam pe razatoarea cu gauri mici. In doua linguri de ulei calim putin morcovul pina dezvolta o culoare portocalie, adaugam ceapa vrede si calim 1-2 minute si adaugam usturoiul si prazul.
- Completam cu apa necesara si asezonam. Lasam sa fiarba bine legumele care vor fi gata in cam 15 minute.
- Smantana o amestecam cu zeama de lamaie si un polonic de ciorba fierbinte. Sringem focul sub ciorba si adaugam amestecul de smantana.
- La servit radeam deasupra cascaval si presaram patrunjel verde deasupra.
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe