Petitchef

Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 bucata praz

2- 3 fire ceapa verde

4 catei usturoi

1 morcov mic

frunze patrunjel verde

1 lingurita ghimbir pudra

1 lingura amidon

200 ml smantana

50 g cascaval ras

zeama de la o lamaie

ulei

sare

piper

Preparare

  • Curatam prazul, il spalam , il scurgem de apa apoi il taiem rondele pe care le taiem apoi in doua.Curatam si ceapa verde si usturoiul si le taiem marunt.
  • Morcovul curatat il dam pe razatoarea cu gauri mici. In doua linguri de ulei calim putin morcovul pina dezvolta o culoare portocalie, adaugam ceapa vrede si calim 1-2 minute si adaugam usturoiul si prazul.
  • Completam cu apa necesara si asezonam. Lasam sa fiarba bine legumele care vor fi gata in cam 15 minute.
  • Smantana o amestecam cu zeama de lamaie si un polonic de ciorba fierbinte. Sringem focul sub ciorba si adaugam amestecul de smantana.
  • La servit radeam deasupra cascaval si presaram patrunjel verde deasupra.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de curcan cu zeama de varza
Ciorba de curcan cu zeama de varza
8 porții
2h30m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Ciorba de praz
Ciorba de praz
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciorba de oua cu carnati si zeama de varza murata
Ciorba de oua cu carnati si zeama de varza murata
5 porții
35 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Somon marinat cu lamaie
Somon marinat cu lamaie
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Zucchini cu lamaie si feta
Zucchini cu lamaie si feta
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.