Petitchef

Supa chineazeasca de pui cu porumb

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pieptul de pui fara piele se curata de grasime si se spala bine, apoi se taie in cubulete mici. Punem doi litri de apa la fiert, si cand incepe sa clocoteasca adaugam cubuletele de piept de pui. Se lasa sa fiarba timp de 15 minute, inlaturandu-se spuma care se formeaza.
  • Intre timp, a oprit separat 3 linguri din cantitatea de porumb, iar restul l-am facut crema cu ajutorul blenderului. Cand pieptul de pui este fiert, se adauga pasta de porumb si se lasa sa dea in clocot de cateva ori.
  • Dupa aceasta se adauga si cele 3 linguri de boabe de porumb pastrate mai devreme si o lingurita de amidon care a fost dizolvat in prealabil in putin lichid rece (supa racita/apa).
  • Amestecam bine si lasam sa mai fiarba inca 2-3 minute, timp in care supa se va mai ingrosa putin de la amidon.
  • La final se bate bine un ou si apoi se toarna incet in supa care clocoteste amestecand continuu.
  • Se adauga sare dupa gust. La servire peste supa chinezeasca de pui cu porumb se presara piper si, optional, ceapa verde tocata foarte subtire.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa de porumb cu conopida
Supa de porumb cu conopida
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de porumb si cartofi
Supa de porumb si cartofi
4 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Supa cu cartof dulce si porumb
Supa cu cartof dulce si porumb
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă
Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! De ce este siropul de porumb un indulcitor controversat? De ce este siropul de porumb un indulcitor controversat? „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei