Petitchef

Ciorba de burta

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
300 g burta

1 ciolan de vita


1 radacina de telina


sare


5 oua

o caciulie usturoi

500 g smantana

1 pahar lapte

1 lingura vegeta secretul gustului

1 lingura rasa de faina

1 ardei iute

patrunjel

Preparare

  • Se fierbe burta cu un pic de otet timp de 45 min - 1 ora aprox. . Se strecoara burta ,iar apa in care s-a fiert se arunca.
  • Intr-o oala se pun 4-5 litrii de apa ,ciolanul si legumele taiate cubulete , se adauga un pic de sare si se lasa sa fiarba.
  • Burta scursa se taie fasii fine cam de 1/5 cm latime si se pune in oala in care fierb legumele.
    Usturoiul se curata ,se face mujdei si se pune si el in oala.
  • Separat intr-un bol se amesteca o lingura rasa de faina cu laptele si smantana pana se omogenizeaza. Se adauga vegeta si 2 polonice de supa.Se amesteca bine si se toarna totul in oala .
  • Se adauga otet dupa gust , cam 2-3 linguri si ardeiul iute la fel dupa gust in functie de cat este de iute.
    Galbenusurile de ou se amesteca intr-un bol cu doua polonice de supa , se omogenizeaza bine iar cand supa incepe sa fiarba se adauga galbenusurile.
  • Cand au inceput primele clocote se ia de pe foc si se potriveste de sare si se adauga patrunjel taiat marunt.

Poze

Ciorba de burta, poza 1Ciorba de burta, poza 2Ciorba de burta, poza 3



Comentarii:

02/10/2016

EXCELENTA.CORNELIU P.ONEȘTI-BC.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/10/2016

FOARRTE BUNA DAR TREBUIE NEAPARAT SI O TUICA BUNA

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
anci, 11/10/2016

Oribila

(0) (0) Abuz
03/10/2016

Pare buna. om vedea.

(0) (0) Abuz
02/10/2016

"Se strecoara burta ,iar apa in care s-a fiert se arunca" Cel mai bine arunci toata ciorba dupa etapa a 6-a, ca si asa burta nu mai are nici un gust dupa etapa intai! O porcarie, desi folosesti burta si ciolane de vita! .

(1) (0) Abuz
02/10/2016

Foarte buna

(0) (0) Abuz
02/10/2016

Ce cauta faina im ciorba...nu stiu.,,Si cantitatea de burta e foarte putina. Daca o mai si fierbem ,ramane ciorba de vita!

(1) (0) Abuz
11/05/2012

ESTE BUNA SI ASA, DAR EU IN LOC DE ARDEI IUTE PUNEAM GOGOSAR MURAT TAIAT JULIEN CARE SI ACRESTE SI DA SI UN ASPECT MAI FRUMOS LA CIORBA SI NU MAI PUI OTET IN CIORBA DOAR CIND MANINCI CINE VREA? ARDEIUL IUTE DEASEMENEA CINE DORESTE MANINCA CU CIORBA NU IN CIORBA.IAR EU RAD UN MORCOV SI IL CALESC IN-TRUN STROP DE ULEI SI TORN DEASUPRA CIORBEI SI MAI LAS UN PIC SA FIARBA. INCEARCA SI NU VEI REGRETA.............

(0) (0) Abuz
14/10/2011

E buna si aceasta reteta.se putea si mai bine

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de burta
Ciorba de burta
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciorba picanta de burta
Ciorba picanta de burta
4 porții
35 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Ciorba de burta
Ciorba de burta
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: