Petitchef

Ciorba de burta

Felul principal
4 porții
40 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Daca genunchii de vita au maduva li se astupa orificiul care contine maduva cu 1-2 lingurite sare pentru a nu iesi in timpul fierberii.
  • Se pun genunchii si bucatile de burta in apa curata la foc mediu. In momentul in care da intr-un clocot si se aduna multa spuma la suprafata
  • Stingem focul si aruncam apa si ne apucam sa spalam sub jet de apa calduta burta si genunchii, spalam oala bine bine, o umplem cu apa curata calduta, adaugam burta si genunchii (astupam din nou orificiul care contine maduva cu sare) si punem la fiert cu morcovii taiati betigase, ceapa crestata la capete in forma de cruce, telina si patrunjelul taiate si ele betigase.
  • Acoperim oala cu un capac si o lasam sa fiarba la foc mic 4-5 ore pana cand burta este fiarta (intepam cu furculita burta si daca trece usor atunci e gata)Scoatem burta si genunchii si le lasam sa se raceasca cat sa putem pune mana pe ele iar zarzavatul il aruncam.
  • Cand burta este calduta o taiem suvite subtirele. La fel procedam si cu tendoanele de pe genunchi,punem burta si tendoanele taiate inapoi in ciorba si o mai lasam pe foc 15-20 minute dupa care stingem focul si o lasam vreo 10 minute sa se odihneasca.
    Intr-un bol frecam galbenusurile cu smantana si cu 1 polonic de ciorba, turnam amestecul in ciorba care NU trebuie sa clocoteasca absolut deloc. Daca scoate vreun bulbucel, ciorba se va taia.
  • O condimentam cu sare si o mai lasam inca vreo 10 minute dupa care adaugam direct in ciorba 5-6 linguri otet de mere si 2 catei de usturoi zdrobiti sau dati prin razatoarea cu gauri mici. La fel, usturoiul nu se pune in ciorba clocotita pentru ca poate prinde un usor gust amar. Nu trebuie sa punem mai mult otet sau usturoi deoarece ciorba de burta se serveste la masa alaturi de usturoi, smantana, otet si ardei iute. In acest fel fiecare poate obtine gustul dorit. Si gata ciorbita. Se serveste alaturi de smantana, mujdei, otet si ardei iute.


L Laura Adamache

Poze

Ciorba de burta
Ciorba de burta - poza 2
Ciorba de burta - poza 3
Ciorba de burta - poza 4
Ciorba de burta - poza 5
Ciorba de burta - poza 6
Ciorba de burta - poza 7
Ciorba de burta - poza 8
Ciorba de burta - poza 9
Ciorba de burta - poza 10
Ciorba de burta - poza 11
Ciorba de burta - poza 12

Întrebări:




Comentarii (38):

silviu, 02/01/2019

Genunchiul, se poate inlocui cu o coada vaca si doua oase de vita, cu maduva; gustul e mai rafinat , acrit cu lamai.O observatie : incercati sa folositi burta de vita de la macelarie, cruda; la market burta este prefiarta, nu mai are aceleasi calitati.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
cristian23, 19/08/2016

Asa se face ciorba de burta! Cu o singura observatie: se da ''fata'' ciorbei cu morcov ras fin si calit in putin ulei si apoi strecurat in oala.

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
21/03/2015

Super buna !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/03/2015

F.buna

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
costi1960, 20/03/2015

Cum inca din copilarie trebuie sa ne gindim la o alimentatie sanatoasa, opinez ca tendoanele / zgirciurile de la genunchi ar face bucuria catelului. Este adevarat, la fierbere confera onctuozitate ciorbei dar atit !
Si niste gogosar acru, taiat in straifuri subtiri si adaugat mai spre sfirsit, ar fi binevenit.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
09/04/2014

Minunata..

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/09/2013

Morcovi fierti?

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
popavalentin2009
popavalentin2009, 04/06/2015

Super

(0) (0) Abuz
06/04/2015

Bravo

(0) (0) Abuz
Nicolae
Nicolae, 29/03/2015

Ideala...

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează