Petitchef

Ciorba de burta

Felul principal
4 porții
40 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1,5 kg burta

2 genunchi de vita cu tendoane


3-4 feliute telina


patrunjel radacina


200 g smantana

3 galbenusuri

otet dupa gust

Preparare

  • Daca genunchii de vita au maduva li se astupa orificiul care contine maduva cu 1-2 lingurite sare pentru a nu iesi in timpul fierberii.
  • Se pun genunchii si bucatile de burta in apa curata la foc mediu. In momentul in care da intr-un clocot si se aduna multa spuma la suprafata
  • Stingem focul si aruncam apa si ne apucam sa spalam sub jet de apa calduta burta si genunchii, spalam oala bine bine, o umplem cu apa curata calduta, adaugam burta si genunchii (astupam din nou orificiul care contine maduva cu sare) si punem la fiert cu morcovii taiati betigase, ceapa crestata la capete in forma de cruce, telina si patrunjelul taiate si ele betigase.
  • Acoperim oala cu un capac si o lasam sa fiarba la foc mic 4-5 ore pana cand burta este fiarta (intepam cu furculita burta si daca trece usor atunci e gata)Scoatem burta si genunchii si le lasam sa se raceasca cat sa putem pune mana pe ele iar zarzavatul il aruncam.
  • Cand burta este calduta o taiem suvite subtirele. La fel procedam si cu tendoanele de pe genunchi,punem burta si tendoanele taiate inapoi in ciorba si o mai lasam pe foc 15-20 minute dupa care stingem focul si o lasam vreo 10 minute sa se odihneasca.
    Intr-un bol frecam galbenusurile cu smantana si cu 1 polonic de ciorba, turnam amestecul in ciorba care NU trebuie sa clocoteasca absolut deloc. Daca scoate vreun bulbucel, ciorba se va taia.
  • O condimentam cu sare si o mai lasam inca vreo 10 minute dupa care adaugam direct in ciorba 5-6 linguri otet de mere si 2 catei de usturoi zdrobiti sau dati prin razatoarea cu gauri mici. La fel, usturoiul nu se pune in ciorba clocotita pentru ca poate prinde un usor gust amar. Nu trebuie sa punem mai mult otet sau usturoi deoarece ciorba de burta se serveste la masa alaturi de usturoi, smantana, otet si ardei iute. In acest fel fiecare poate obtine gustul dorit. Si gata ciorbita. Se serveste alaturi de smantana, mujdei, otet si ardei iute.
L Laura Adamache

Poze

Ciorba de burta, poza 1Ciorba de burta, poza 2Ciorba de burta, poza 3Ciorba de burta, poza 4Ciorba de burta, poza 5Ciorba de burta, poza 6Ciorba de burta, poza 7Ciorba de burta, poza 8Ciorba de burta, poza 9Ciorba de burta, poza 10Ciorba de burta, poza 11Ciorba de burta, poza 12


Comentarii (38):

silviu, 02/01/2019

Genunchiul, se poate inlocui cu o coada vaca si doua oase de vita, cu maduva; gustul e mai rafinat , acrit cu lamai.O observatie : incercati sa folositi burta de vita de la macelarie, cruda; la market burta este prefiarta, nu mai are aceleasi calitati.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cristian23, 19/08/2016

Asa se face ciorba de burta! Cu o singura observatie: se da ''fata'' ciorbei cu morcov ras fin si calit in putin ulei si apoi strecurat in oala.

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
21/03/2015

Super buna !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/03/2015

F.buna

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
costi1960
costi1960, 20/03/2015

Cum inca din copilarie trebuie sa ne gindim la o alimentatie sanatoasa, opinez ca tendoanele / zgirciurile de la genunchi ar face bucuria catelului. Este adevarat, la fierbere confera onctuozitate ciorbei dar atit !
Si niste gogosar acru, taiat in straifuri subtiri si adaugat mai spre sfirsit, ar fi binevenit.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/04/2014

Minunata..

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/09/2013

Morcovi fierti?

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
popavalentin2009
popavalentin2009, 04/06/2015

Super

(0) (0) Abuz
06/04/2015

Bravo

(0) (0) Abuz
Nicolae
Nicolae, 29/03/2015

Ideala...

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de burta
Ciorba de burta
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba de burta
Ciorba de burta
2 porții
1h4m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ciorba de burta 2
Ciorba de burta 2
4 porții
30 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: