Petitchef

Ciorba radauteana

Felul principal
2 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
doua buc piept de pui


3 cepe

1/2 telina

un ardei gras

250 ml smantana

4 galbenusuri

o capatana usturoi

otet

sare

Preparare

  • Piepturile de pui se taie pe din doua si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece.Cand a inceput sa fiarba se inlatura bine spuma formata si se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari si sare.
  • Se fierbe la foc moderat pana ce carnea este bine patrunsa.Legumele si carnea se scot pe o farfurie iar zeama rezultata se strecoara .
  • Carnea se rupe fasii mici se adauga in zeama strecurata se potriveste de gust cu sare si otet se mai da in cateva clocote si se drege cu smantana amestecata cu galbenusurile de ou.
    Se asezoneaza la masa cu usturoi si otet dupa gustul fiecaruia.

Poze

Ciorba radauteana, poza 1Ciorba radauteana, poza 2Ciorba radauteana, poza 3Ciorba radauteana, poza 4Ciorba radauteana, poza 5Ciorba radauteana, poza 6Ciorba radauteana, poza 7

Întrebări:




Comentarii (12):

cristian_g2017_1, 14/09/2019

4 galbenusuri la 2 portii?? 3 cepe si 3 morcovi??? ABERATII diletante!

am gătit această rețetă (0) (3) Abuz
04/11/2016

Am mancat prima oara, facuta de o gospodina din Putna ! A fost cea mai gustoasa ciorba pe care o mancasem pana atunci ... si aveam ... vreo 50+

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/11/2016

Excelenta !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
tucute, 09/02/2020

Nu se face asa. Eu sunt din Rădăuți, de la mama ciorbei acasă, doamna Cornelia Dumitrescu. Trebuie puțin os de la pui care sa dea consistenta supei, usturoiul se infuzează ca la piftie, aducă punem usturoiul pisat într-o strecurătoare, turnam zeama calda și el își lasă aroma în ea fără a se pune acolo cu totul.Sosul sai dressingul e din 3 gălbenușuri și 4 linguri de smântână la o oala de 5l de ciorba. Dregem cu oțet pus tot în amestecul de gălbenuș și smântâna dar puțin pentru ca fiecare își poate adăuga în farfurie la servire. Se bate bine smântână cu gălbenușurile și putina sare,se adaugă zeama fierbinte încet pentru a duce sosul la temperatura ciorbei și a nu se tăia. Se adaugă deodată în oala și se amesteca cu telul foarte bine. Ca sa nu adaugi faina deoarece are carbohidrați, blenduresti legumele fierte întregi, ce aia, morcov, telina, pătrunjel rădăcină, pastarnac. La final se rade un morcov pe răzătoarea mare și se înmoaie în puțin ulei și ii dai drumul în ciorba fără ulei pentru culoare, se poate tăia un gogoșar murat feliuțe deasupra.

(3) (0) Abuz
11/12/2016

F. buna si usor de gatit

(0) (0) Abuz
09/11/2016

Ok

(0) (0) Abuz
04/11/2016

Desteapta cu "unde ai invatat romaneste ?" ... E bine spus "pe pieptii soldatilor straluceau decoratiile"?, sau " pe piepturile soldatilor straluceau decoratiile"? Tu unde ai invatat romaneste ? O remarca asemanatoare si pentru cel/cea cu "doua buci". Infantil si dezgustator !
Preparatul pare sa fie foarte bun, seamana mult cu ciorba de burta sau ciocanele. O sa-l incerc.

(1) (1) Abuz
givarom, 04/11/2016

Maine o gatesc !

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 04/11/2016

Foarte buna. Eu as cali putin unul dintre morcovi dat pe razatoarea mica atat cat sa se inmoaie doar pentru o culoare mai intensa si nu as pune smantana in toata oala daca nu se mananca toata ciorba in aceeasi zi in care s-a preparat, ci as lasa sa-si puna fiecare in farfurie la masa atat cat doreste.

(4) (0) Abuz
04/11/2016

"Piepturile"? Tu unde ai invatat romaneste? Sau, mai bine zis n-ai invatat!

(0) (2) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
2 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
6 porții
40 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Chow mein
Chow mein
4 porții
1h30m
Ușor
4 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1h35m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: