Petitchef

Ciuperci umplute cu dovlecel si boabe de hrisca

Daca doriti o masa consistenta si gustoasa, atunci incercati meniul acesta vegetarian si veti fi absolut incantati si multumiti de ce veti avea in farfurie. Fiindca sunt multe proteine insumate, provenite atat din boabele de hrisca, cat si din ciuperci, acest fel de mancare poate fi servit la fel de bine si la pranz. Insa poate reprezenta si o cina daca ne gandim ca vom avea in farfurie numai legume.

Felul principal
4 porții
1 oră
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Eu am inceput prin a pune la fiert boabele de hrisca si prin a curata ciupercile si a le scoate piciorusele pe care nu le-am aruncat, ci le-am pus deoparte. Apoi am taiat cubulete mici dovlecelul, piciorusele ciupercilor pentru ca pot fi folosite daca sunt in stare buna si un ardei capia.

    Cand boabele de hrisca au dat in cloclot, le-am scurs de apa si le-am adaugat si pe ele in castron, alaturi de piciorusele ciupercilor, ardeiul capia si dovlecelul. Am presarat si un praf de condimente – sare, piper alb si busuioc proaspat.
  • Am inceput a umple ciupercile cu compozitia rezulata din legume si dupa ce am umplut fiecare ciupercuta in parte, le-am asezat intr-o tava intinsa, unsa cu putin ulei de porumb.

    Deasupra fiecarei ciuperci umplute am asezat cate o felie de rosie taiata circular, iar la suprafata, ca un fel de capacel am asezat cate o feliuta de branza de capra. Branza avea sa se topeasca in cuptor si sa sigileze bine ciupercile astfel ca umplutura sa nu se verse prin tava.
  • Am dat la cuptor la foc mic pentru aproximativ 25 de minute si am scos cand ciupercile erau rumenite, iar branza topita si rumenita si ea un pic – chiar prinsese putina crusta la suprafata.

    Mi-a placut ca aromele s-au imbinat tare armonios ceea ce a facut ca mancarea aceasta simpla de fapt sa fie delicioasa si sa arata foarte elegant.

    Am servit alaturi de cateva felii de bacon incins in tigaie fara ulei si sos de usturoi facut in casa.


Poze

Ciuperci umplute cu dovlecel si boabe de hrisca
Ciuperci umplute cu dovlecel si boabe de hrisca - poza 2
Ciuperci umplute cu dovlecel si boabe de hrisca - poza 3

Întrebări:




Comentarii (15):

05/09/2013

Trebuie neaparat branza de capra si ulei de porumb ?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
gatituleojoaca
Răspuns gatituleojoaca:

Nu neaparat. Folositi ce aveti la indemana si ce va place. Eu am ales branza de capra si uleiul de porumb din motive de sanatate.

02/02/2014

Foarte gustoase

(0) (0) Abuz
31/01/2014

Bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

(0) (0) Abuz
29/01/2014

Bunnnnnnn

(0) (0) Abuz
12/01/2014

Cred ca va fi ceva delicios..maine voi face si eu

(0) (0) Abuz
17/10/2013

Pare o reteta extra

(0) (0) Abuz
06/09/2013

I-mi plac ciupercile la nebunie

(0) (0) Abuz
06/09/2013

Sint bune ciupercile

(0) (0) Abuz
05/09/2013

Super buna,sanatoasa

(0) (0) Abuz
05/09/2013

Delicioase

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Galette cu hrisca si raclette
Galette cu hrisca si raclette
1 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Briose cu dovlecel si branza de capra
Briose cu dovlecel si branza de capra
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
2 porții
2 h 25 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Hrisca - o pseudo-cereala Hrisca - o pseudo-cereala

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează