Petitchef

Melcisori cu ciuperci

Felul principal
1 porții
5 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

1

Preparare

  • Ciupercile se spala bine cu apa rece, se toaca marunt. Apoi se taie ceapa marunt. Se pune foarte putin ulei intr-o tigaie(o lingurita-doua de ulei), se lasa sa se incinga, dupa care se adauga ceapa si ciupercile.
  • Se caleste rapid. Nu se tin decat cateva minute, dupa care se scot si se scurg. Intre timp, se pune apa intr-o oala, se adauga putina sare, apoi se lasa sa clocoteasca. Cand apa este clocotita, se adauga melcisorii si se tin 7-8 minute. Se fierb al dente, pentru ca astfel se pastreaza crocanti. Daca ii fierbeti prea mult, melcisorii vor deveni gelatinosi, si se vor lipi.
  • Dupa ce au fiert pastele, se scurg de apa, se adauga sosul de rosii, ceapa si ciupercile. Se amesteca, dupa care se poate servi.

    Pofta buna!


Întrebări:




Comentarii:

16/03/2012

Delicios

(0) (0) Abuz
07/03/2012

Mincarea contine ,partea importanta ,paste sau MELCI?

(0) (0) Abuz
06/03/2012

Buna reteta eu prefer spaghete cu ciuperci ,dar sunt sigura ca si melcisori sunt la fel de buni.

(0) (0) Abuz
06/03/2012

Ffff.bun

(0) (0) Abuz
06/03/2012

Azi o incerc!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Melcisori pizza
Melcisori pizza
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bruschete cu ciuperci
Bruschete cu ciuperci
8 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
2 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
4 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
3.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei