Petitchef

Clatite cu pui si ciuperci

Felul principal
4 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Umplutura:

un piept de pui

300 gr ciuperci

o cutie Cirio de rosii taiate bucatele cu busuioc

2-3 linguri bulion

2 linguri ulei

o ceapa mare

sare, piper, oregano


Sosul:

100 gr ciuperci

o lingura de unt (aprox 20 gr)

100 ml lapte

1-2 linguri faina

3-4 linguri smantana

sare, oregano, marar


Clatite:

2 oua

faina

lapte

patrunjel si/sau ceapa verde

sare

Preparare

  • Cu cantitatile de mai sus, mi-au iesit 8 clatite-gigant, e cu una singura m-am declarat satula dar nu bag mana in foc ca sunt cel mai bun etalon. De aceea, nu am dat cantitatea exacta de faina si nici cea de lapte pentru clatite, fiindca vei vrea poate sa faci mai multe si mai mici sau mai putine si mai mari. In principiu raportul este X g de faina la X+50 ml de lapte. Ce bine se impaca matematica cu gatitul, la urmatoarea reteta, facem functii derivate .
  • Sa trecem la umplutura: ciupercile se spala, se curata si se taie marunt sau, mai simplu, cumperi de-a gata o conserva cu ciuperci feliate si economisesti timp de preparare.Ceapa se taie marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei. Cand sticleste, se pune pieptul de pui taiat cubulete si se lasa la rumenit . Se adauga apoi bulionul, cutia de rosii bucatele cu busuioc, ciupercile. Pui sare, piper, oregano dupa gust si lasi cu capac, la foc potrivit, pana se patrunde bine puiul. La nevoie, daca ti se pare ca se lipeste sau e prea putin sos, "lungesti" compozitia cu o cana de apa.
  • Intre timp te apuci de clatite. Bati ouale cu laptele, adaugi faina, patrunjelul si ceapa verde tocate. Iese o compozitie o idee mai groasa decat cea pentru clatitele desert. Se pune pe rand cate-un polonic pentru fiecare clatita intr-o tigaie bine incinsa. Se lasa cate 30 de sec pe fiecare parte.
  • Pentru sos, pui pe foc laptele, untul, smantana si lasi sa fiarba. Apoi pui "in ploaie" din faina, treptat, mai mult sau mai putin, in functie de cat de gros vrei sa iasa sosul si amesteci bine. Pui ciupercile, sarea, mararul si oregano si mai lasi sa fiarba cateva minute.

Poze

Clatite cu pui si ciuperci, poza 1Clatite cu pui si ciuperci, poza 2



Comentarii:

13/10/2013

Offfffff reteta foarte faina,dar cu proxima ocazie ,sa speram ca nu mai uitram limba romaneasca

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Clatite umplute cu ciuperci si piept de pui
Clatite umplute cu ciuperci si piept de pui
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Clatite gratinate umplute cu carne de pui si ciuperci
Clatite gratinate umplute cu carne de pui si ciuperci
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Clatite samosas
Clatite samosas
8 porții
2h30m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Clatite marmorate
Clatite marmorate
8 porții
1h32m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: