Petitchef

Cotlet de mistret la cuptor

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2 rosii

2 bucati ceapa

5 catei usturoi

4 cuburi Maggi supa legume

150 ml vin alb demisec + circa 250 ml vin pentru - fragezirea carnii

2 linguri untura porc

piper macinat

2 frunze foi dafin

slanina pentru impanat si usturoi

Preparare

  • Cotletul de mistret se aseaza intr-un vas mai adanc si turnam peste el vin alb atat cat sa fie bine acoperit. Se acopera si se lasa pentru cel putin 12 ore la rece . Dupa ce a stat 12 ore in vin , cotletul care e taiat felii groase de circa 2 degete (felia) se impaneaza cu bucati de slanina afumata si usturoi.
  • Carnea fiind astfel pregatita trecem la pregatirea celorlalte ingrediente . Curatam ceapa si usturoiul. Rosiile le decojim si taiem cubulete la fel ca si ceapa. Usturoiul il feliem .
  • In tava punem 2 linguri de untura topita peste care asezam bucatile de cotlet impanat .Deasupra presaram cuburile Maggi supa de legume , cateva feliute de slanina afumata , usturoiul feliat , ceapa taiata marunt ,rosiile decojite si taiate cubulete .Presaram totul cu piper macinat , adaugam si cele 2 foi de dafin ,stropim totul cu 150 ml vin alb demisec si mai adaugam 500 ml apa .
  • Acoperim tava cu un capac (sau folie de aluminiu daca nu avem capac ) si dam la cuptor unde vom lasa friptura sa stea pana carnea se patrunde usor cu furculita (circa dupa o ora facem proba cu furculita si daca carnea nu e moale mai adaugam putina apa ,acoperim din nou si lasam mai departe la cuptor ), si se rumeneste deasupra (cand carnea se patrunde usor cu furculita luam deoparte folia sau capacul si lasam sa se rumeneasca carnea deasupra ) .
  • Servim alaturi , pireu de cartofi , sau cartofi natur presarati cu patrunjel verde totul acompaniat de o salata de rosii si castraveti udata din belsug cu un vin alb demisec .

Poze

Cotlet de Mistret la Cuptor, poza 1Cotlet de Mistret la Cuptor, poza 2Cotlet de Mistret la Cuptor, poza 3Cotlet de Mistret la Cuptor, poza 4Cotlet de Mistret la Cuptor, poza 5Cotlet de Mistret la Cuptor, poza 6Cotlet de Mistret la Cuptor, poza 7Cotlet de Mistret la Cuptor, poza 8Cotlet de Mistret la Cuptor, poza 9Cotlet de Mistret la Cuptor, poza 10Cotlet de Mistret la Cuptor, poza 11Cotlet de Mistret la Cuptor, poza 12Cotlet de Mistret la Cuptor, poza 13



Comentarii:

clara, 01/12/2018

Delicioasa...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Romeo, 29/09/2018

EXCELENTA

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/11/2017

Foarte buna reteta...am facut-o nota 10

(0) (0) Abuz
07/09/2014

Foarte buna mancarea, am incercat-o, nota 10

(0) (0) Abuz
24/07/2013

Abia astept sa o incerc si eu

(0) (0) Abuz
GHIULTU, 06/01/2013

O incerc azi. Trebuie sa fie buna.

(0) (0) Abuz
16/11/2012

Ok

(0) (0) Abuz
10/11/2012

Bun

(0) (0) Abuz
23/10/2011

Astazi o prepar sper sa fie buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cotlet de porc la cuptor
Cotlet de porc la cuptor
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Langustine la cuptor
Langustine la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: